banner333

banner309

Gümüşhane Demiryolu Platformu Kurulmalı

Gümüşhane Kent Konseyi, Gümüşhane’de demiryolu platformu kurulması için Belediye Meclisine öneri sundu.

Gümüşhane 24.01.2018, 09:00
Gümüşhane Demiryolu Platformu Kurulmalı
banner400

Gümüşhane Kent Konseyi, Gümüşhane’de demiryolu platformu kurulması için Belediye Meclisine öneri sundu.

Trabzon - Erzincan Demiryolu Platformunda Gümüşhane’nin yer almaması üzerine harekete geçen Kent Konseyi Yürütme Kurulu, tüm ilçe belediye başkanları veya temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkarlar Odası, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği, Kent Konseyi, Muhtarlar Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, Gümüşhane Üniversitesi, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası ve uygun görülecek diğer STK’lar ve sendikalardan oluşan Gümüşhane Demiryolu Platformu kurulmasını teklif etti.

Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 18 Ocak 2018 tarihinde yaptığı toplantıda konu ile ilgili aldığı kararı Gümüşhane Belediye Meclisi’nde görüşülmek üzere Gümüşhane Belediyesi’ne gönderdi.

Gümüşhane Kent Konseyi aldığı kararı gereği için Gümüşhane Belediyesine gönderirken, Vali Okay Memiş ve Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’a da bilgi verdi.

Kent Konseyi’nin Belediye meclisine götürdüğü öneri şöyle:

“Gümüşhane Belediyemizin öncülüğünde “Gümüşhane Demiryolu Platformu” kurulmalıdır. Platformun; tüm ilçe belediye başkanları veya temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkarlar Odası, Esnaf Sanakarlar Odaları Birliği, Kent Konseyi, Muhtarlar Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, Gümüşhane Ünversitesi, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası ve uygun görülecek diğer STKlar ve sendikalardan oluşması ve kurulacak olan bu platformun bir protokolü de hazırlanmalı ve hemen çalışmalara başlanmalıdır. Ayrıca bu platform “Trabzon- Erzincan Demiryolu Platformu” na katılım da sağlanmalıdır."

Trabzon - Erzincan Demiryolu Platformu’nda alınan karar gereği Erzincan ve Trabzon heyetleri kendi siyasilerini devreye sokacaklar ve projenin hızlandırılması konusunda çalışmalar yürütecekler. Konu için Ankara’ya gidilecek ve Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülüp bilgi verilip, sürecin hızlanması konusunda talepler bildirilecek.

Hükümetin gündeminde olan ve tahminen kesin proje çalışmaları 2018 yılı içinde başlayıp bitirilecek olan Erzincan-Gümüşhane- Trabzon ve Tirebolu güzergâhı demiryolu çalışmalarının Gümüşhane özelinde de yakından takip edilmesi ve sürecin içinde Erzincan ve Trabzon gibi Gümüşhane’nin de aktif rol oynaması bakımından “Gümüşhane Demiryolu Platformu”nun kurulması için Gümüşhane Kent Konseyi harekete geçerek konuyu Gümüşhane Belediye Meclisi’nin gündemine taşıdı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü