banner333

banner309

Gümüşhane'deki Turizmciler Normalleşmeyi Bekliyor

Gümüşhane'deki turizm işletmecileri normalleşme sürecinde tedbilerini alarak ziyaretçileri ağırlamak istiyor.

Gümüşhane 28.05.2020, 12:35
Gümüşhane'deki Turizmciler Normalleşmeyi Bekliyor
banner400

Turizmciler Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) normalleşme süreci kapsamında açılacak turizm sezonunda misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

Dünya genelinde etkili olan Covid-19 salgını başta turizm olmak üzere birçok sektörü olumsuz şekilde etkiliyor. Sezon açılışı ertelenen sektörün büyük darbe yemesinden endişe ediliyor. Gümüşhane’de ise turizm işletmecileri ise normalleşme sürecinde tedbirlerini alarak ziyaretçileri ağırlamak istiyor.

 ‘Beklentiler Yüksek’

Limni Gölü Tabiat Park İşletmecisi Murat Eroğlu gazetemize yaptığı açıklamada,  Kovid-19 süreci olmasaydı sezonu 15 gün önce açmış, hizmete girmiş olacaklarını söyledi.  Eroğlu, normalleşme sürecinde beklentilerin yüksek olduğunun altını çizerek, “Normalde sezonu açmış hatta sezonu açalı 15 gün olacaktı. Ancak süreçten dolayı son hazırlıklarımızı yapıp verilecek kararı bekliyoruz. İnsanlar uzun bir süredir evlerindeler. Son olarak ’ta bayramda verilen sokağa çıkma yasağı insanları bunaltmıştır. Evlerinde bunalan insanlar dinlenmek ve stres atmak isteyecektir. Vatandaşlar en azından hafta sonları doğal ortamlarda geçirmek isteyecektir. Bu nedenle normalleşme sürecinde bir patlama bekliyoruz. Biz tüm sağlık tedbirlerimizi alarak vatandaşa iyi bir hizmet vereceğimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Limni Gölü Hazır’

Eroğlu, “Limni Gölü şuan da hazır. Öncelikle sağlık koşullarımızı, güvenlik önlemlerimizi alarak vatandaşlara hijyenik bir ortamda doğayla baş başa kalabilecekleri bir ortam oluşturmak istiyoruz. Oluşabilecek bir yoğunluğa karşı ise tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Normalleşme sürecinde tabiat parkları da eğer vatandaşı hizmetine tekrar açılırsa bu kapasite sayısı düşürülerek yapılır diye tahmin ediyorum. Normalleşme süreci için verilen takvimde açılacak olan mekanların 25’i boş olacak şekilde hazırlanacak. Bizimde alanlarımız tekrar hizmete girerse bu şekilde olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

‘Sosyal Mesafeyi İhlal Edecek Bir Durum Yok’

Limni Gölü Tabiat Park İşletmecisi Murat Eroğlu açıklamalarını şu şekilde tamamladı;

“Limni gölünde vatandaşlar zaten bir birine uzak bir konumda oluyor. Kamelyalar birbirine uzak, aralarında 3-4 metre mesafe var. Sosyal mesafeyi ihlal edecek bir durum yok. Bu nedenle biz avantajlıyız. Restorasyon önünde ki masaları seyrekleştirip, sosyal mesafe düzenini aldığımız takdirde bir sorun olabileceğini düşünmüyorum. Biz tabiat parklarımızın açılacağı tarihi bekliyoruz. Bu süreçte her zaman devletimizin yanındayız.”

Tomara Şelalesi Tabiat parkının işletmecisi Baki Kara ise, Tüm dünyayı saran koronavirüsün birçok sektörü olduğu gibi turizm sektörünü etkilediği belirtti. Kara, bu süreçte devletin yanında olduklarını sözlerine ekledi.

‘Turizm Sektörünü Olumsuz Etkilendi’

Kara, “Tüm dünya genelinde yayılmış olan koronavirüs nedeniyle tüm sektörlerimiz olduğu gibi turizm sektörümüzde bu süreçten olumsuz olarak etkilenmiştir. Bizler tabi ki süreçte devletimizin çalışmalarını takip ederek, alınan tedbirlere elimizden geldiği kadar uymaya çalışıyoruz. Normalleşme takviminde tabiat parkalarının ne zaman açılacağı sorusunun cevabı yok. Süreci takip ettiğimizde ise haziran ayının ortaları gibi tabiat parklarının tekrar hizmete gireceğini tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

2017,2018 ve 2019 yıllarında hatırı sayılı ziyaretçi sayısına ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Kara, “Tabiat parkımız yaklaşık 200 bin dolayında ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Bu sayıyı bu sezon beklemiyoruz, koronavirüs nedeniyle bu sayıya yaklaşma şansımızı çok düşük görüyorum.. İnsanlar her geçen gün toplu alanlardan uzaklaşmaktadır. Tabiat parklarımız diğer alanlara göre daha avantajlıdır, çünkü buralar açık alan. Ancak insanlar ister istemez kalabalık bir ortam olduğu için önce ki yıllarda ki rağbet edeceğini düşünmüyorum. Daha çok dağ evleri, kır lokantaları veya köydeki kendi bahçelerinin tercih edileceğini tahmin ediyorum” diye konuştu.

‘Tomara Şelalemiz Hazır’

Kara, “Tabiat parkımız hizmete girdiğinde ise gelen ziyaretçileri en iyi tedbirleri alarak ziyaretlerini gerçekleştirmelerini sağlamak istiyoruz. Bu sezonda bir hedefimiz olacaktır ancak tabiat parklarının ne zaman hizmete gireceği sorusu cevaplandığında bizde hedefimizi ona göre belirleyeceğiz. Tomara şelalemiz yarın hizmete girecekmiş gibi hazır bir durumdadır. Tabiat parklarının hizmete giriş tarihi netleştiğinde misafirlerimize en iyi hizmeti verebilme gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Tomara Şelalesi Tabiat parkının işletmecisi Baki Kara sözlerini şu şekilde tamamladı;

“Devletimiz virüs belası çıktı çıkalı sosyal mesafenin önemini birçok kez belirtti. Maalesef bir kısmımız halen bu uyarılara kulak asmıyor. Kurallara kesinlikle uymamız gerekiyor. Biz bu konuda elimizden geleni yapacağız. Vatandaşlarımızdan da bizlere yardımcı olmasını isteyeceğiz. Biz ziyaretçilerimizi kafile olarak ve belli saatlerde almayı hedefliyoruz. Hafta sonları, bireysel ziyaretçi en yoğun olduğu hafta sonları kafile kabul etmemeyi düşünüyoruz. O günler çok yoğun oluyor, bizimde çok dikkatli olmamız gerekiyor. Yeni sezon her şey için hayırlısı olsun ve vatandaşlarımız kesinlikle devletimizin koyduğu kurallara uymalıdır. Önce insan ”ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39