banner333

banner309

Gümüşhane Belediyesi'nden Kanalizasyon Uyarısı

Son zamanlarda artan kanalizasyon tıkanıklıklarının önüne geçmek için Gümüşhane Belediyesi kolları sıvadı.

Gümüşhane 01.10.2013, 09:10 01.10.2013, 11:09
Gümüşhane Belediyesi'nden Kanalizasyon Uyarısı
banner400

 GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ’NDEN KANALİZASYON UYARISI


Son zamanlarda artan kanalizasyon tıkanıklıklarının önüne geçmek için Gümüşhane Belediyesi kolları sıvadı.
Gümüşhane Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sinem Açık; vatandaşların kanalizasyon giderlerini daha kontrollü kullanması noktasında Belediye’ye  yardımcı olmalarını istedi.


Gümüşhane Fen İşleri Müdürü Sinem Açık konu ile ilgili şunları söyledi:



Belediye olarak, yıl boyunca kanalizasyon temizlik çalışmalarına devam ediyoruz. Dolu ve tıkalı olan kanalizasyon hatlarının çalışır hale gelmesi için yüksek donanımlı ve kameralı vidanjör ile temizleme çalışması yapıyoruz. Sık sık kanalizasyondan kaynaklı sorunların çıkması vidanjörlerin arızalanmasına ve buna bağlı olarak maliyeti yüksek harcamalara neden olmaktadır.
Vatandaşlarımızdan bir kısmı  -maalesef- kanalizasyon ve yağmursuyu şebekelerini çöp kutusu olarak kullanmaktadır. Elbise, tahta parçası, battaniye parçaları,  hayvan atıkları, tuvalet kağıdı kartonu, ıslak mendil,  çocuk bezleri, sigara kutuları, temizlik bezleri ve soba küllerinin kanalizasyon giderlerine atılmasıyla borularda tıkanmalar yaşanmaktadır. Vatandaşlarımız  çöpsel katı atıklarını çöp kutularına atmalıdır, tuvalet ve banyo temizlik atıklarını ise tuvaletlerinde ve banyolarında bulunduracakları  çöp kutularına atmalıları gerekir.
Bir önemli konu da kimyasal ve kullanılmış yağ atıklarıdır. Bu tehlikeli sıvıları da kesinlikle  lavabo veya kanalizasyon akarlarına bırakmamak gerekir. Bu tehlikeli sıvı atıkları lavabo ve tuvalet gider borularında ciddi anlamda tıkanıklıklara neden olmaktadır.
Yaşanabilir bir Gümüşhane için çalıştıklarını ifade eden Fen İşleri Müdürü Açık; “Kanalizasyon hatlarını korumak ve problemsiz çalışmasını sağlamak hepimizin görevidir.Vatandaşlarımız  temizlik, kanalizasyon ve çöp gibi konularda duyarlı olmalıdır.” Dedi.


Kurban atıklarına dikkat



Fen İşleri Müdürü Sinem Açık Son olarak şunları söyledi: “Kurban Bayramı’nın yaklaşması nedeniyle halkımızdan önemli bir ricamız şudur ki; Kurban kesiminden sonra hayvan artıklarını kesinlikle kanalizasyon, yağmursuyu şebeke kanallarına ve çöp kutularına atmamalıdır. Kesilen hayvan atıklarını yetkililerin belirlediği müsait yerlerde toprağa gömmeleri gerekmektedir.”

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44