banner333

banner309

Geleneksel Gümüşhane Günleri Feshane'de Törenle Açıldı

İstanbul Gümüşhane Dernekleri Federasyonu ve Gümüşhane Valiliği tarafından düzenlenen "4. Geleneksel Gümüşhane Günleri" törenle açıldı.

Gümüşhane 31.03.2013, 12:38
Geleneksel Gümüşhane Günleri Feshane'de Törenle Açıldı
banner400
Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfü Doğan, Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, davetliler ve İstanbul'da yaşayan Gümüşhaneliler katıldı.
Törende bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Türkiye'de çok güzel yerler var ama Gümüşhane hem doğası, hem o manevi iklimi, hem medeniyeti ile memleketimizin en güzel yörelerinden biridir. Gümüşhaneli olmak bir ayrıcalıktır ve bu ayrıcalıklı olan insanların önünde konuşmakta benim için bir onurdur. Şu çok güzel bir şey; 1990'ların başında küreselleşmenin çok hızlandığı bir sırada hepimiz sandık ki yerel bütün değerlerimiz kaybolacak. Dünyanın egemen ülkeleri bizi savuracaklar ve kendi geleneklerini, kendi kültürlerini bize hakim kılmaya çalışacaklar. Ama o kadar zengin bir medeniyetiz ki bırakın onu kaybetmek bazen ara dönemlerde kaybolan zenginliklerimizi bile hepimizin ortaya koyduğu bu iklim sayesinde, birlik ve beraberlik sayesinde ve önemli ölçüde yeniden büyük kentlerde da ayağa kaldırmak iradesini ortaya koyuyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyoruz. Allah birliğinizi beraberliğinizi bozmasın" dedi.
Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, "Bilindiği üzere Gümüşhane son zamanlarda büyük atılımlar yapıyor. Bizler istiyoruz ki sıladaki Gümüşhaneliler ile gurbetteki Gümüşhaneliler sık sık bir araya gelsinler. Çeşitli sebeplerle Gümüşhaneliler başka yerlere göç etmişler. Ancak şunu görüyoruz; insanımız Gümüşhane sevgisini bırakmıyor, evlatlarına bunu aşılıyor. Dolayısıyla gurbetteki hemşerilerimizin zaman zaman çocuklarının ellerinden tutup Gümüşhane'ye gelmelerini ve yeni nesillerimize de ilimizi sevdirmelerini bekliyoruz" diye konuştu.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, "Bugün Gümüşhanemizin 4. kez düzenlenen buluşma etkinliklerindeyiz. Bu güzel organizasyon ile bizleri bir araya getiren derneklerimizin çok değerli başkanlarına ve çok değerli arkadaşlarına çok teşekkür etmek istiyorum. İstanbul burada güneşin ve ayın ezelden iki kardeş olduğu gibi bütün şehirlerle kardeştir. Gümüşhane o kardeşlerimizin en değerlilerinden bir tanesidir" şeklinde konuştu.
Törende yapılan konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda hep birlikte açılış kurdelesini kesti. Soylu, Mutlu ve Mayda daha sonra Gümüşhanelilerin açtıkları stantları tek tek gezerek görevlilerden bilgi aldı.
Gümüşhane Günleri kapsamında açılan stantların 29-30 ve 31 Mart tarihleri arasında ziyarete açık tutulacağı bildirildi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Mayıs 2024
İmsak 03:07
Güneş 04:54
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:43
Yatsı 21:23