banner333

banner309

Dikkat! Gizli Buzlanma Canımızı Yakmasın

Gümüşhane’de dün gerçekleşen yoğun kar yağışının ardından bugün güneşin de etkisiyle eriyen kar suları şehir içindeki tüm yollar ve karayolunda hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle birlikte gizli buzlanmaya neden oldu.

Gümüşhane 06.01.2022, 17:29
Dikkat! Gizli Buzlanma Canımızı Yakmasın
banner400

Tüneller şehri Gümüşhane’de özellikle sabah öğrenci servisleri, toplu taşıma araçları, personel servisleri ve şahsi araçlarıyla erken saatte işe gidecek olanların coğrafi yapısı gereği dik rampaların bolca bulunduğu yollarda ve tünel giriş çıkışlarıyla köprülerde dikkatli olmaları gerekiyor.

Dün öğleden sonra başlayan kar yağışının ardından il genelinde 15 santimetreyi aşan kar örtüsü bugün güneşin etkisiyle kısmi olarak eridi. Erimenin ardından akşam saatlerinde bu kez sıfırın altına düşen hava sıcaklığı nedeniyle kar suyunun olduğu tüm yollar ve rampalar buzlandı.

Özellikle köprü giriş ve çıkışları, kavşaklar, dik rampalar ve tünellerde etkisini gösteren buzlanma nedeniyle hem şehir içi yollarını hem karayollarını hem de yüksek dağ geçitlerini kullanacak sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Hem Karayolları hem Belediye yetkililerin her ne kadar sürekli yollarda gerekli çalışmaları yapsa da gizli buzlanma nedeniyle gün içerisinde hem köprülerde hem de tünellerde çok sayıda maddi hasarlı kazanın yaşandığı Gümüşhane’de yolları kullanacak sürücülerin olası kazalara karşı dikkatli olması istendi.

Yüzde 90’lardaki nemle birlikte soğuk havanın iyice kendisini hissettirdiği Gümüşhane'de özellikle sabah işe gitmek için erken saatte evinden aracıyla yola çıkacak olanların, öğrenci ve personel taşıyan servislerin ve toplu taşıma araçlarının bu uyarıya daha çok dikkat etmesi gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlerde bu gece en düşük sıcaklığın il merkezinde sıfırın altında 5, Kelkit ilçesinde sıfırın altında 10, Köse ilçesinde sıfırın altında 10, Kürtün ilçesinde sıfırın altında 1, Şiran ilçesinde sıfırın altında 6, Torul ilçesinde sıfırın altında 2, Zigana kayak merkezinde sıfırın altında 7 derece olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11