banner333

banner309

Çimen, Başarıyı Bilgisayarla Ödüllendirdi

AK PARTİ Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhanevi Hazretleri’nin Yolundan giden ‘Gümüş Neslin’ en büyük hedefinin bilgi ve hikmet olması gerektiğini belirterek, bu yolda üzerilerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Gümüşhane 29.04.2013, 11:37
Çimen, Başarıyı Bilgisayarla Ödüllendirdi
banner400
 Başkan Çimen, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavında (YGS) Gümüşhane’de ilk üçe giren öğrencilere, daha önce söz verdiği tablet bilgisayarları teslim etti. Başarılı öğrenciler Başkan Çimen’in jesti karşısında kendisine teşekkürlerini sunarken, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise gençlerin şehrin iftiharı olduklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yeni mağazasına taşınan ve açılışını yapan Özden Bilişim’de gerçekleştirilen teslim törenine İl Başkanı Ercan Çimen ile birlikte Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Gümüşhane Fem Dersanesi Müdürü Nurullah Çörek ile dereceye giren öğrenciler katıldı.

Başarılı öğrencileri tek tek tebrik ederek kutlayan Başkan Çimen, eğitim alanında gerçekleştirilen yatırımların yeni neslin geleceğin dünyasına her anlamda tam donanımlı olarak hazırlanması anlamına geleceğini belirterek, başarının ödüllendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Gümüşhane’nin yıllardır en büyük özlemlerinden biri olan üniversite hayalinin 4 yıl önce hayata geçtiğini anımsatan Başkan Çimen, “Gümüşhane bugün Üniversitesi ile geleceğin dünyasındaki yerini alan ve ‘Bilgi Çağı’nın gereklerini yakalama kararlılığında olan bir şehir konumundadır. Öğrenci sayısı ilçelerimizdeki yüksek okul ve fakültelerimizle birlikte 10 bini aşmaktadır. Yıllardır kan kaybeden ve sürekli göç veren Gümüşhane bugün hamdolsun ki göç alan iller arasına girmiştir. Bu öyle kolay kolay geçiştirilecek bir mesele değildir. Mevcut rakamlardan hareketle şehrin bir 5-10 yıl sonrasını hayal edersek önümüzde nasıl bir fırsat ve imkanın bulunduğunu çok daha iyi idrak edebiliriz. Türkiye’nin son 10 yılda aldığı büyük mesafe hepimizi gururlandırıyor. Bildiğiniz gibi şehrimizin yetiştirdiği Büyük Alim Ahmed Ziyaüddin-i Gümüşhanevi Hazretleri’nin doğumunun bu yıl iki yüzüncü yıl dönümü. Bu büyük insan-ı kâmil, Allah Dostu zatın tüm ömrü bilindiği üzere ilmin ve bilgiye ulaşmanın meşakkatli yolunda geçti. İşte gümüş neslin en büyük örneği bu dev şahsiyet olmalıdır. Benim acizane önerim Gümüşhanevi’nin Torunları olarak hepimizin hem bilgiye hem de aynı zamanda irfana tutkuyla talip olmamızdır… Geçtiğimiz yüzyıl ve zamanımız akıl almaz teknolojik gelişmelere sahne olurken, insanın manevi susuzluğuna çare bulamadı. Bu nedenle yirmi birinci yüzyılın bu anlamda bir maneviyat asrı olacağına dair çok güçlü öngörüler ve işaretler var. Bu açıdan bilginin yanında ahlak, inancın yanında bilimin birlikte ele alınmasından bahseden düşünürlerin uyarıları var. Gümüşhane insanı bu nedenle Gümüşhanevi Hazretleri’ni zamanın ruhu ile yeniden anlamak zorundadır. Bu bizim nezdimizde hayati öneme sahip bir konudur. Gençlerimizin bu yaklaşımla geleceğin dünyasında yerlerini alacağından hiç şüphemiz yok.” diye konuştu.

Öte yandan Gümüşhane Fem Dersanesi tarafından ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri arasında gerçekleştirilecek olan ‘Sonsuz Nur’ adlı yarışmada dereceye girecek iki öğrenci için 2 adet tablet bilgisayar talebini de olumlu karşılayan Başkan Çimen, bilgisayarları ödül töreni esnasında satın alarak dershane yetkililerine teslim etti.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46