banner333

banner309

Çiftçi Ziyaretleri Devam Ediyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca "Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD)" olarak ifade edilen, işletme bazlı yeni bir çalışma modeline geçilmiştir. Bakanlığımızca, taşra teşkilatlarında yer alan İl ve İlçe Müdürlüklerinin daha verimli ve etkin çalışma yürütülebilmesi amacıyla “Tarımsal İşletmeni Danışmanı” olarak ifade edilen işletme bazlı yeni bir çalışma modeline geçilmiştir.

Gümüşhane 18.11.2016, 21:41 18.11.2016, 21:42
Çiftçi Ziyaretleri Devam Ediyor
banner400

 Tarımsal İşletme Danışmanlarımız Çiftçi Ziyaretlerine Devam Ediyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca "Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD)" olarak ifade edilen, işletme bazlı yeni bir çalışma modeline geçilmiştir.

Bakanlığımızca, taşra teşkilatlarında yer alan İl ve İlçe Müdürlüklerinin daha verimli ve etkin çalışma yürütülebilmesi amacıyla “Tarımsal İşletmeni Danışmanı” olarak ifade edilen işletme bazlı yeni bir çalışma modeline geçilmiştir.

Uygulamaya konulan işletme bazlı yeni modelde çalışacak personel, eğitim ve yayım, hayvan sağlığı ve üretimi, bitki sağlığı ve üretimi, desteklemeler ve kontrolü, istatistik ve veri güncelleme görevlerinin yanı sıra ihtiyaç halinde il ve ilçe müdürlükleri tarafından verilecek diğer görevleride (gıda denetimi, mera, arazi tabulaştırma hizmetleri vb) yürüteceklerdir.

Konu hakkında açıklamada bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Bakanlık olarak hizmet kalitesini artırmak, doğru ve işlenebilir veriye ulaşmak ve buna göre stratejiler üretmek adına yeni uygulamalar ortaya konulmaktadır. Bu konuda tüm personelimiz büyük bir emek sarf edecektir dedi.

İl Müdürü Birşen, İl ve İlçe Müdürlüğümüzde görevli Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimlerimiz köy köy dolaşıp sorumlu oldukları tarımsal ve hayvansal işletmeleri ziyaret etmektedirler. Ancak bizler tarım sektöründe faaliyet gösteren her işletmemizin özel olduğuna inan bir yaklaşım ile “Tarımsal İşletme Danışmanı (TİD)” sistemine geçerek her işletmeden sorumlu bir teknik personel atamış bulunmaktayız. Artık her işletmemizin daha verimli üretim yapması, desteklemelerden amacına uygun ve daha fazla faydalana bilmesi için nitelikli rehberlik yapan bir “Tarımsal İşletme Danışmanı” olacaktır. Bu konuda tüm personelimiz büyük bir emek sarf edecektir. Uygulamanın ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49