banner333

banner309

Bir Bilenle Bilge Nesil Projesinde Ödüller Sahiplerini Buldu

Genç  Memur-Sen Gümüşhane İl Temsilciliği tarafından tertip edilen ‘‘’Diriliş Neslinin İnşası-Gençliğin İhyası’’ konulu konferans ve Liseler arası Ödüllü Kompozisyon Yarışması programına ,Saygı Duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam edildi.

Gümüşhane 20.05.2022, 09:01
Bir Bilenle Bilge Nesil Projesinde Ödüller Sahiplerini Buldu
banner400

Genç  Memur-Sen Gümüşhane İl Temsilciliği tarafından tertip edilen ‘‘’Diriliş Neslinin İnşası-Gençliğin İhyası’’ konulu konferans ve Liseler arası Ödüllü Kompozisyon Yarışması programına ,Saygı Duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam edildi.

Programın açılış konuşmasını üstlenen Bir Bilenle Bilge Nesil Proje Koordinatörü Genç Memur-Sen İl Başkanı Önder OĞUR:2017-2018 Eğitim Öğretim Yılından itibaren 5 yıllık süreçte ülke genelinde  uygulanan, teşkilatlarımızın büyük özveri ve gayreti ile marka proje haline gelen; Gümüşhane merkez sonrasında tüm ilçelerimizde tatbik ettiğimiz projemizde ,bugün  hamdolsun yüzlerce öğretmen binlerce öğrenciye ulaştık. Onları medeniyet mirasımızın eşsiz tarihine ışık tutan geleceğimize yön veren eser ve yazarlar ile buluşturduk. Onları medeniyet akidemizin gailesini taşıyan kitaplarla buluşturmanın sonsuz hazzını tattık.Bu yıl Projemizde Sezai KARAKOÇ üstadımızın ‘’Diriliş Neslinin Amentüsü’’ kitabının sayfalarına karışarak diriliş inşasına bir nebze olsun katkı sunmanın gayretinde olduk. Oğur konuşmasında: Gayemiz hem genç nesillerimize; ilk emri oku olan dinimizin gereğini belletme hem de inancımıza, kültürümüze bize ait olan ne varsa anlatarak dimağlara nacizane rehber olmaktı.Bu gaye uğruna onlardan; kimi zaman Ya Tahammül Ya Sefer adlı eserde anlatıldığı üzere''Sabahı beklemeden yola çıkıp fecri başlatan nefer olmaları, kimi zaman Akif'in dizlerinde Asım'ın Nesli olup zamana meydan okumaları,kimi zaman Üstad Karakoç'un dizelerinde Diriliş Kentine tuğla taşıyan işçi olmalarını bekledik.Gördük ki; gençlerimiz tarafından mana anlaşılmış, Zaman bendedir mekan bana emanettir düstüru çoktan harekete geçmiştir ifadelerine yer verdi. Projemize teşrif ederek bizleri onurlandıran kıymetli katılımcılara teşekkür eden OĞUR :’’Bir Bilenle Bilge Nesil’’ Projesine katkı sunan  başta danışman öğretmen ve kıymetli öğrencilerimiz olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum, şu an aramızda olamayan Memur - Sen İl Temsilcisi Harun ŞEKER ağabeyime geçmiş olsun dileklerimi iletiyor Rabbimden acil şifalar diliyorum dedi.

Projenin ülke genelinde yayılması eğitim camiasında içselleştirilmesi adına büyük gayretleri olan Eğitim Bir-SEN teşkilatı adına konuşan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Habib TANIŞ:

Medeniyetimiz bir gençlik medeniyetidir. İslam bir gençlik hareketidir ve gençlerin omuzlarında yükselmiştir. Peygamberimiz İslam toplumunun şekillenmesinde İslami değerleri yaşanmasında ve yayılmasında gençlere büyük görevler vermiştir. Gençlerin eğitimi ile yakından ilgilenmiş onların her bakımdan iyi yetişmeleri istemiştir.Tarihte başarmış pek çok büyük işin kahramanı gençlerdir. Onlardan biri olan Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u 21 yaşında feth ederek Fatih ünvanını almıştır. İstanbul’un fethi bir gençlik hareketidir.İstanbul’un fethi genç bir adamın azim kararlılık ve ön açıcı liderlikle çağ açıp çağ kapatan nitelikte büyük bir başarıya imza atması demektir. Sevgili öğrenciler sizler, geçmişi bilmek geleceğe ışık umut olabilmek için okumak çok okumak zorundasınız sizler bizim için umutsunuz. Kendi medeniyet tarihimizden hareketle kurulacak yeni medeniyetimizin hamlemizin Fatih’lerisiniz. Eğer siz hem şahsi hayatınızda hem de Medeniyet çabamız da başarılı olmak istiyorsanız bıkmadan usanmadan bilmek öğrenmek için çaba sarf etmelisiniz. Sizler Asım’ın neslisiniz bu ülkenin bu medeniyetin geleceğisiniz. Sizleri geleceğe hazırlamak sizlere yol göstermek bizlerin asli görevidir. Eğitim Bir-Sen ve Genç  Memur -Sen olarak “Bir Bilenle Bilge Nesil”gibi projeler ile bu çalışmalara devam edeceğiz . Bilgi duruştur sizi bütün olup bitenleri karşı sımsıkı ayakta tutar. Bilmek ve bildiğini paylaşmak toplumları ve insanlığı dönüştürmektir. Bildiğiniz zaman tarihe bile yön verebilirsiniz tıpkı Fatih sultan Mehmet gibi tıpkı Aliya gibi. Bir bilgiye ulaşmanın en önemli yolu da okumaktır hem manevi ilimlerde hem de maddi ilimlerde bir adım önde olmalıyız ilk emri oku olan bir dinin mensupları olarak bu emre uymak bizlerin en büyük görev olmalı, hayatımızın değişmiş bir parçası olmalıdır. Okumak en soylu eylemdir. Okunan her kitap düşünceleri düşüncelerde insanları değiştirir. Geleceğimiz olan gençlerimizin düşüncelerini katkı sağlamak onlara geleceğe hazırlamak için eğitim birsen ve genç Memur Sen olarak Bir Bilenle Bilge Nesil projesi ile bu nesli Mehmet Akif Ersoy ‘la,Mehmet Akif İnan’la,Aliya İzzetbegoviç’le.Malcom X’le,Necip Fazıl’la.Erdem Beyazıt’la, Rasim Özdenören’le, Cahit Zarifoğlu ve ismini sayamadığım bir çok kıymetlimizde buluşturma mücadelesini veriyoruz. Bu anlamlı projede yer aldığınız için sizlere, desteklerinden dolayı danışman öğretmenlerimize, okul idarecilerimize, ilçe il milli eğitim müdürlerimize projenin uygulamasını emek veren Sendikamızın ilçe başkanlarına yönetim kurullarına, şube yönetim kurulu üyelerimize Gümüşhane Genç Memur -Sen Temsilcimiz Önder OĞUR ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan ‘’Diriliş Neslini İnşası ve Gençliğin İhyası’’ konulu konferans veren İl Müftüsü Dr.Mehmet Sırrı ŞIK:

İlk emri oku olan bir dinin mensupları olarak okumayı hayatımıza aktarmak mecburiyetindeyiz. Çünkü insana ve topluma faydası olmayan bir okuma Allah'ın ilk emri olan Okuma  ifadesi ile örtüşmez. Çünkü okumak mutlaka icraata ve faydalı ilme bilgiye dökülmek zorundadır. İslam dininde ilk olabilmek öncü olabilmek örnek olabilmek çok değerli bir hazinedir. Gençler de bu noktada ön planda olan şahsiyetlerdir. Kur'an-ı Kerim'de öncü olma , önderlik edenlerin  hayırlı insanlar olduğu ve ahirette mükâfata nail olacakları ifade edilmektedir. Ben ne yapabilirim düşüncesi İslam'da yeri olmayan bir düşünce tarzıdır. Bir çiçekle bahar gelmez ama çiçekler de açmaktan vazgeçmez. Biz  Müslümanlar özellikle de gençler toplumu değiştirebilecek, geleceğe yön verecek güç ve iradeye sahibiz Elhamdülillah. Kötülüğe örnek olarak, Bir damla mürekkep nasıl bir kazan sütü berbat edebiliyorsa, iyiliğe örnek olarakta bir kaşık yoğurt bir kazan sütü kendine çevirme imkanına sahiptir örneklerini verebiliriz. Bizden önceki nesiller tohumdu çiçekler açtılar bizler de aynı şekilde çiçek açma derdinde olan tohumlar olmak mecburiyetindeyiz ki gelecek nesillere de bir katkımız olsun. Bu manada yarınlarımızın dayanağı olan olan gençlerden beklenen ;ferasetle geçmiş ve geleceğimiz arasındaki bağı sağlamlaştırıp ilk emri oku olan dinimizin ilme verdiği değer ile ikinci emri ‘’kalk’’ emri ilahisin gereği silkinip kendine gelmesidir .Son olarak şunu ifade edebiliriz ki bizler aslında dinimizi başkalarına süslü gösterme gayretinde olmamalıyız. Bizler birey olarak, genç olarak, imam olarak, müftü olarak, amir olarak, öğretmen olarak, memur olarak dini emre uygun ,İslam'ın istediği şekilde  yaşarsak o zaman hak dinimizi  başkalarına da en güzel şekilde anlatmış oluruz dedi.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Md.Yrd. Musa UNCU: Genç Memur-Sen ve Milli Eğitim Bakanlığının protokolü gereği tüm ülke genelinde ortaöğretim kurumlarında uygulanan projenin ;okuyarak hayatı tanzim etme ,manayı anlama noktasında ve ülkemizi en ileriye taşıma fikriyatının önemli bir mihenk taşı olduğunu belirtti. Uncu: Zihinlerin ancak okuyarak güçlenebileceğini ifade etti. Vatan ve Millet hassasiyeti noktasında önem teşkil eden bu nevi eserleri n öğrencilerle buluşturan; Eğitim Bir-Sen ve Genç Memur -Sen Teşkilatlarına  Milli Eğitim camiası adına teşekkür etmeyi  bir borç bilirim dedi.

Projede kapsamında 1.’lik derecesi alan -Şiran Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden İzzet Celepçi’ye çeyrek altın+kitap seti

2.’lik derecesi alan TT Fen Lisesi öğrencilerinden  Beyza Nur Arslan’a 1000 tl+kitap seti

3.’lik derecesi alan AFK Anadolu Lisesi öğrencilerinden Hayrünnisa Coşkun’ a 750 tl+kitap seti

4.’lik derecesi alan Kelkit Abdülhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Rüveyda Doğan’a 500tl+kitap seti

5.’lik derecesi alan - Kelkit 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi  öğrencilerinden Sümeyye Çobanoğlu ‘a 250 tl +kitap seti

6.’lik derecesi alan Şiran Fen Lisesi  öğrencilerinden Hayrünnisa Doğan’a mansiyon ödülü +kitap seti

7.’lik derecesi alan MÇ Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Edanur Özdamar ‘a mansiyon ödülü +kitap seti

7.’lik derecesi alan Kelkit Abdülhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi  öğrencilerinden Zeynep Söylemez’e mansiyon ödülü +kitap seti  ödülleri verildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48