banner333

banner309

Başkan Çimen’den gazetecilerle 10 Ocak buluşması

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 2022 yılında yüzlerce hizmet yaptıklarını, 2023 yılında da bu hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Gümüşhane 11.01.2023, 08:42
Başkan Çimen’den gazetecilerle 10 Ocak buluşması
banner400

Başkan Çimen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Gümüşeller Restoranda düzenlenen programda gazeteciler aynı zamanda 10 Ocak tarihi doğum günü olan Başkan Çimen’e sürpriz yaparak pasta kesti.

Programda yaptığı konuşmada 2022’nin zor bir yıl olmasına karşın yüzlerce hizmet yaptıklarını kaydeden Başkan Çimen, 2023 yılında bu hizmetlerin artarak devam edeceğini belirterek, Harşit Çayı ıslah projesinin eksik kalan kısımlarının 30 Ocak tarihinde bir kez daha ihale edileceğini söyledi.

Kent merkezinde uygulamaya konulan park yasağı uygulamasıyla ilgili çok güzel dönüşler aldıklarını ifade eden Başkan Çimen, vatandaş memnuniyetinin yüzde 90 seviyelerinde olduğu uygulamada talepler doğrultusunda eksikleri de tamamlayıp bu işi ısrarlı bir şekilde sürdüreceklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bazı Bakanlarla görüşme fırsatı bulduklarını aktaran Çimen, birkaç kez tasfiye edilen Harşit Çayı Islah Projesinin kalan kısmının 30 Ocak tarihinde yeniden ihale edileceğini, kente içme suyu sağlayacak olan Bahçecik Barajı arıtma ve isale hattı projesine de kaynak aktarıldığını belirtti.

Başkan Çimen, küresel ısınma ve çeşitli sebeplerle mevsimlerin değiştiğini, Gümüşhane’de ocak ayının 10’u olmasına rağmen ciddi bir kar yağışı olmaması nedeniyle vatandaşlardan su israfı konusunda daha duyarlı olmaya davet ederek, “Ülkedeki su kaynakları ortada. Suyu çok verimli kullanmamız gerekiyor. Bu noktada Gümüşhanemizde uçağın olduğu bölgede yeraltı barajı planlanıyor ilerleyen dönemler için. Şuanda orada sondaj çalışmaları da yapılıyor. Bu noktada Bahçecik Barajına Aktutan Barajından ¬su takviyesi de var. Nüfusumuz artıyor, su ihtiyacımız da artıyor. Bu noktada vatandaşlarımızdan suyumuzu daha dikkatli ve israf etmeden kullanmaları önemli” dedi.

Kıbrıs Çarşısında eski toplum sağlığı merkezinin yıkılmasıyla ilgili son aşamaya geldiklerini ve orayı yıkıp meydana katacaklarını ifade eden Başkan Çimen, yeni park yasağı uygulamasında vatandaşlara destek olmak için duyurdukları “Otopark ücretlerine yüzde 50 indirim yaptık” ifadesinin yalnızca 1 ve 2 saatlik parklar için geçerli olduğunu, daha uzun ve abonman ücretlerinin zamlandığını söyledi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
Bayram 1 yıl önce
Ercanı biraz daha fazla yazın sevinir
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44