banner333

banner309

23 Nisan Mesajları

Gümüşhane'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Gümüşhane 22.04.2021, 17:45
23 Nisan Mesajları
banner400

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Bağımsızlığımızın sembolü ve Türk Milletinin ulusal egemenliğini tescilleyen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış, bağımsızlığı olmazsa olmaz kabul etmiş milletimizin kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıyla, millet iradesinin vücut bulduğu “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olmuştur.

Bizler bugün, gelişmiş toplumlar arasında yer almak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için, milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, yetişmiş insan gücüne sahip olmak zorundayız. Bu sebeple çocuklarımızın topluma yön verecek bireyler olarak yetişmeleri için daha çok çalışmalı, büyük ve güçlü Türkiye ideali için çaba sarf etmeliyiz. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve yüreklerinde taşıdıkları umutları ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu cennet vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, çocuklarımızın tüm dünya çocukları ile birlikte kutladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.”


MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yılını idrak ediyoruz. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" şiarıyla İstiklal Harbi veren aziz milletimiz; bütün imkânsızlıklara rağmen ortaya koyduğu mücadele sonucunda kurduğu meclis ile istiklale ve demokrasiye olan inancını göstermiştir. Yetkisini yalnızca milletimizden alan Gazi Meclisimiz bir asır önceki bu ruh ve inançla devletimiz ve milletimiz için çalışmalarını sürdürmektedir.  

23 Nisan; yüce meclisimizin kuruluşunun yıl dönümü olmasının yanı sıra, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızın da bayramıdır. Bu önemli günün çocuklarımıza armağan edilmesi; onlara olan sarsılmaz güvenimizi göstermektedir. 

En kıymetli hazinemiz olarak gördüğümüz çocuklarımızı; ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten, kendine güvenen, milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, şahsiyet ve vizyon sahibi gençler olarak yetişmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuzdur. İnanıyoruz ki çocuklarımız kadim tarihimizden ve bağımsızlık mücadelemizden güç alarak ülkemizi daha ileri seviyelere götüreceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle: Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’mızı sevk ve idare eden ilk meclisimizdeki milletvekillerini, bütün Şehit ve Gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyor; aziz milletimizin ve bütün dünya çocuklarının bayramını kutluyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 101. kuruluş yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın müstesna gün olduğunu kaydetti. 

23 Nisan 1920 tarihinin yeniden dirilişinin ve şahlanışın timsali olduğunu ifade eden Başkan Çimen, şunları kaydetti: “23 Nisan 1920, her yaştan ferdiyle vatanı, bayrağı, ezanı ve özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin yeniden dirilişinin ve şahlanışının timsalidir. İstiklal mücadelemizde eşsiz bir kahramanlık destanı yazan aziz milletimizin, iradesini hayata geçirme yolunda sergilediği azim, başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de ilham kaynağı olmuştur.  Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurulduğu günden bu yana geçen 101 yılda, vatandaşlarımızın huzur, refah ve barış içinde yaşaması, ülkemizin daha müreffeh hale gelmesi için ilk günkü heyecan ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir. 23 Nisan ayrıca demokrasinin, milli iradenin ve millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Çocuklara armağan edilmiş olan bu özel bayramda, daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışırken, 23 Nisan 1920 ruhunu her zaman koruyacağız. Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıl dönümünde, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyor, 23 Nisan 1920’de açılan meclisimizin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını tazimle yad ediyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği bir dönemde, Türk milletinin yeniden dirilişinin, şahlanışının timsali olan 23 Nisan 1920, bizler için hayatı bir öneme sahiptir. ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ sözüyle kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, İstiklal Harbimizin karargâhı olmuş ve aynı zamanda bağımsızlığımızın sembolü haline de gelmiştir. 101’inci yılını büyük bir gurur ve saygıyla kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşuna atfen kutladığımız Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olması dolayısıyla dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin gelişmesine katkı sağlamış ve böylece dünya barışı açısından da önemli bir bayram haline gelmiştir. Bizler kendi evlatlarımızla birlikte, bölgemizin ve dünyamızın tüm çocuklarına huzurlu ve müreffeh bir gelecek bırakmak için tüm gücümüzle, azim ve kararlılık içinde çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101’inci kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Cumhuriyetimizin kuruluşunda ve milli egemenliğin tesis edilmesinde önemli bir görev üstlenen Cumhuriyetimizin yapı taşı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 101. yıl dönümü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını milletçe kutlamanın büyük onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

23 Nisan 1920 tarihi, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, demokrasinin temelinin atıldığı Cumhuriyetimizin yapı taşı Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu olarak milletimiz ve ülkemiz için tarihimizi şekillendiren önemli bir dönüm noktasıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen ve dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusak Egemenlik ve Çocuk Bayramı,  ayrıca gelecek nesillere olan inancında simgesi olmuştur.

Bu nedenle daha güçlü ve daha huzurlu yarınlar için geleceğimizin güvencesi, teminatı çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak, en iyi şekilde yetiştirmek, geleceğe hazırlamak hepimizin ortak hedefi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan eden başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yâd ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”
 

AK PARTİ İL BAŞKANI AV. CELALETTİN KÖSE

“Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 101’inci yıldönümü ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bugünü çocuklara bayram olarak armağan edişini bir kez daha coşkuyla kutluyoruz. Ülkemizin gelişip yükselmesi ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkabilmesini, memleketin kendi çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmesine bağlayan Atatürk’ün düşünceleriyle ve tarihimizin gurur dolu sayfalarından ilham alarak yetişen nesiller, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin de teminatı olacaktır. İnanıyorum ki; uluslararası boyutta kutlanan tek çocuk bayramı olarak dünyada kabul gören 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile diğer milli bayramlarımız vesilesiyle yaşanacak kenetlenme sayesinde büyük Türkiye hedefi kısa zamanda gerçekleşecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimin, özellikle de çocuklarımızın Bayramı’nı kutluyor; 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, başta olmak üzere bağımsızlığımız için canını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyor, bayramın ilimizdeki yavrularımız başta olmak üzere tüm dünya çocuklarına sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum.”
 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen önemli bir bayramın adıdır. Bu bayramı her ne kadar bütün Türk ve Dünya çocuklarının neşe içinde güzel vakit geçirip, eğlendikleri bir gün olarak hatırlasak da, aslında arka planında çok daha derin ve kutsi anlamları ihtiva etmektedir.

Bunları kısaca hatırlayacak olursak… Osmanlı İmparatorluğu 1914’te başlayan Birinci Dünya Savaşı’nda ve Çanakkale’de büyük mücadeleler vermiş, insanüstü bir vatanseverlik ve kahramanlık örneği sergilemişti. Ancak, cephelerde gösteriler başarılar ne yazık ki masa başında, siyasi olarak devam edemeyip, Mondros ve Sevr gibi anlaşmalarla yurdumuz işgal edilmişti. Ve buna müteakip, vatan yönetimi her anlamda emperyalist işgal kuvvetlerine terk edilmişti. Vatanın zor ve karanlık günler geçirdiği bu günlerde Türk Ulus’unun başına geçen Gazi Mustafa Kemal Paşa, tek kurtuluşu ulusal ve çağdaş fikirlere sahip, tam bağımsızlık ülküsü ile yeni bir hükümet kurulmasında buluyordu. Bu amacı gerçekleştirmek için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmış; Erzurum ve Sivas Kongrelerini düzenleyerek, halka gerçekleri anlatmış, onlarda milli bir şuur oluşturmuştu. “Hiçbir yabancı devletin egemenliği altına girmeme, vatanı sonuna kadar savunma” fikri böylece belirgin bir biçimde ortaya konulmuştu.

Ve yeni hükümet 23 Nisan 1920’de Ankara’da toplanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ilan etti ve bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak, tüm çocuklara armağan etti. 23 Nisan 1927’de bu bayram Atatürk’ün himayesinde başlamış ve Cumhurbaşkanlığı Bandosu çocuklar için konser vermiş ve Ankara’da çocuk balosu düzenlenmişti. 23 Nisan 1933’te Atatürk çocukları makamında kabul ederek onlarla sohbet etmişti. Andımız da bu tarihte çocuklar tarafından ilk kez okunmuştu. O’nun düşüncesinde çocuklar, milletin geleceğini teşkil ediyordu. Bu bayramı çocuklara armağan etmesi, onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi idi. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz yeni Cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisanlar, önemli birer vesile haline geliyordu.

Ayrıca Unesco 1979’u “Çocuk Yılı” olarak duyurmuş ve TRT, 23 Nisan çocuk şenliğini başlatarak, bütün Dünya çocuklarını kucaklayan etkinlikler düzenlemişti. Böylece bu bayram sevginin, dostluğun, eşitliğin ve barışın bir simgesi olarak bütün dünyaya ilan edilmiş oldu.

Atamızın “yurtta sulh, cihanda sulh” düşüncesi kabul görseydi, bugün başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere, Doğu Türkistan’da ve dünyanın birçok yerinde savaşlar çocukları vatansız, evsiz ve ailesiz bırakmazdı. Yani, 23 Nisan sadece eğlence amacıyla kutlanan bir bayram değil, bağımsızlığın, özgürlüğün ve insan haklarının simgesi olan önemli bir günün adıdır.

Bu vesile ile bu bayramı bize armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm atalarımızı rahmetle anıyor; bütün Türk Dünyası’nın ve Dünya çocuklarının bayramını yürekten kutluyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38