banner333

banner309

2 Günde 1400 Çocuk Bilimle Tanıştı

Gümüşhane’de TÜBİTAK 4007 kapsamında ilk kez düzenlenen Ailemle Bilim Yolculuğum-Bilim Şenliğini iki günde 1.400 çocuk ziyaret etti. Bu sayının şenliğin son gününde daha da artması bekleniyor.

Gümüşhane 17.09.2021, 18:35
2 Günde 1400 Çocuk Bilimle Tanıştı
banner400

Geleceğin bilim insanlarının bugünün bilim insanlarıyla bir araya geldiği, çocukların aileleriyle birlikte görüp kavrayarak kendisi yaparak etkinliklerine katıldığı Ailemle Bilim Yolculuğum-Bilim Şenliği devam ediyor.

Sema Doğan Yaşam Alanında gerçekleştirilen etkinlikte sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar alan çocuklar ve aileleriyle dolup taşıyor, deney masalarına yüzlerce deney yapılıyor.

Fen bilimlerinden sosyal bilimlere, bilişimden robotik ve yazılıma, sanattan sağlık bilimlerine, zeka oyunlarından sanatsal faaliyetlere kadar çok sayıda etkinliğin yapıldığı alan çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Açılışı dün yapılan ve iki günde geleceğin bilim insanı olacak bin 400 çocuğun günümüzün bilim insanlarıyla bir araya geldiği etkinlik Cumartesi günü sona erecek. Hafta içi çalışan anne ve babalar düşünülerek hafta sonu bir günlüğüne de olsa etkinlik düzenlenecek alanın yarın tıklım tıklım dolması bekleniyor.

Proje koordinatörü Hülya Yaşar, şenliğin ikinci gününü de dolu dolu tamamladıklarını, iki günde toplam bin 400 çocuk ve velisinin katılımıyla etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Geleceğin bilim insanları bugünün bilim insanlarıyla beraber ortak çalışmalarını gerçekleştirdi” dedi.

Şenliğe ilginin beklentilerinin çok üzerinde olduğunu aktaran Yaşar, “Etkinlikler bittikten sonra çocuklarımızla değerlendirme anketi yapıyoruz. Beklediğimiz kat kat üzerinde ilgi, tekrarını isteme var hatta olumsuz görüş kısmına şuana kadar hiçkimse birşey yazmadı. Bunun için çok mutluyuz. Bu alandaki hocalarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Çocukların en çok ilgi gösterdiği atölyelerin “Simya’dan Kimya’ya eğlenceli deneyler”, “VR gözlüklerimiz”, “Geleceğin şehirleri”, su roketi olduğunu, sanat atölyelerine girmek için çocukların sırada beklediği ifade eden Yaşar, “Bazı atölyelerde çocuklar öğrendikten sonra yanına gelen arkadaşına adeta bir bilim insanı gibi anlatmaya başladı. Bu da bizi en fazla etkileyen konulardan birisi oldu. Etkinliğe çocuklarımız anneleri, babaları, babaanne, anneanneleri, dayıları, teyzeleriyle geliyor. Bu çok güzel bir durum oldu. Okul müfredatları bu tarz etkinlikler için kısıtlı. Okulların ortamı da çok uygun değil. O yüzden burada farklı oluyor. Burada biz kavrayarak, anlamlandırarak öğrenmeye odaklandık ve bunu da işin profesyonelleriyle beraber yaptık. Gümüşhane Üniversitemizden, uzaklardan gelen akademisyenlerimiz var alanda. Her birine teker teker teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Şenliğin son gününde 18 Eylül Cumartesi günü de 25 atölyeyle Bilim Sanat Merkezi ve Sema Doğan Yaşam Alanında devam edeceklerini dile getiren Yaşar, “Çok güzel atölyelerimiz var hafta içinde gelemeyen herkesi hafta sonundaki son gün alanımıza davet ediyoruz” diyerek çağrıda bulundu.

Sema Doğan Yaşam Alanında gerçekleştirilen şenlikte 390 etkinlik, 85 atölye, 1 sergi ve 5 panel gerçekleştirilecek, 45 atölye lideri, 3 panelist ve 46 rehber görev alıyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38