banner333

banner309

Meyve Fidanlarını Toprakla Buluşturdular

Gümüşhane Üniversitesi akademisyen ve idari personelleri kendi imkânlarıyla aldıkları 135 meyve fidanını kampüs alanına dikti.

Gümüşhane Üniversitesi 05.04.2021, 12:53
Meyve Fidanlarını Toprakla Buluşturdular
banner400

Gümüşhane Üniversitesi akademisyen ve idari personelleri kendi imkânlarıyla aldıkları 135 meyve fidanını kampüs alanına dikti.

Daha yeşil bir kampüs alanı için aldıkları fidanları üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi batı cephesindeki alana dikimini gerçekleştiren personeller bu alanda örnek bir çalışmaya da imza attı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Yılmaz, “Üniversitemizin daha yeşil ve yaşanabilir bir alan olması için, çalışma arkadaşlarımızla birlikte ağaçlandırma çalışması yaptık. Kendi aramızda topladığımız bağışlarla aldığımız elma, armut, badem, dut, kiraz, vişne gibi meyve ağaçlarının yanı sıra yöresel değeri olan ve unutulmaya yüz tutan meyve fidanlarımızın dikimlerini fakülte binamızın etrafına başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bu bölümlerde ayrıca yeşillendirme çalışmaları da yapıp, personelimizin boş vakitlerinde hobi bahçesi şeklinde kullanacakları alanlar açmayı planlıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ağaç dikme etkinliğine katılan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise dikim alanında Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır’la birlikte fidanların dikiminde yardımcı oldu. 

Ağaç dikim alanında yapılan çalışmaları inceleyen Rektör Zeybek şunları söyledi: “Bugün ağaç dikme etkinliği çok önemli ve anlamlı bir münasebetle burada bulunuyoruz ve bu tür etkinliklerin devam etmesini umut ediyoruz. Gelecek nesillerimize temiz ve yeşili bol bir kampüs bırakmak amacıyla kendi aralarında aldıkları fidanları toprakla buluşturan tüm çalışma arkadaşlarımızı kutluyorum. Gönül isterdi ki tüm bu alanı öğrencilerimizle beraber ağaçlandırmak ve o coşkuya öğrencilerimizi de dahil edelim. Ama halen devam eden salgın dolayısıyla onlardan da ayrı kaldık. Daha yeşil bir kampüs misyonuyla hareket eden arkadaşlarımız, toprakla buluşturdukları 135 meyve fidanıyla salgın sonrasında başlayacak olan yüz yüze eğitimlerle beraber öğrencilerimize de güzel bir sürpriz yapmış olacaklar. Üniversitemize yeşil bir alan kazandırmak amacıyla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Kısa süre içinde büyük yol kat ettik. Bugün üniversitemizi görenler bu değişimi hemen fark ediyor. Nitekim bugün de 135 fidanı toprakla buluşturduk. Böylesi güzel dayanışma dolu etkinliklerin devam etmesini umut ediyoruz. Bu sebeple katkı sunan, emek veren herkesi yürekten kutluyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09