banner333

banner309

“Kuyucaklı Yusuf” Büyük Beğeni Topladı

Gümüşhane Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün daveti üzerine Üniversitemize gelen Trabzon Devlet Tiyatroları (TDT)’nın sergilediği “Kuyucaklı Yusuf” adlı oyun büyük beğeni topladı.

Gümüşhane Üniversitesi 15.04.2022, 14:13
“Kuyucaklı Yusuf” Büyük Beğeni Topladı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenen Sabahattin Ali’nin klasik eseri “Kuyucaklı Yusuf” adlı oyunun tiyatroya uyarlamasını Erkan Akçelik, Yönetmenliğini de Ayşe Onur Konur yaptı. Tiyatro eserinin Dekor Tasarımını Cenk Oral, Kostüm Tasarımını Fulden Korkmaz, Işık Tasarımını Nihat Bahar, Müziklerini Fatih Veli Ölmez, Koreografisini Berkan Görgün, Reji Asistanlığını Hazar Altıntaş – Göknur Paslı- Erkan Akçelik, Sahne Amirliğini Zafer Karaoğlu, Kondüvitliğini Zafer Karaoğlu, Işık Kumandasını Adem Eroğlu- Sercan Kurt, Dekor Sorumluluğunu Gürkan Özcelep- Hakkı Balçın, Aksesuarlarını Kader Sarı, Sahne Terziliğini Samet Çelik, Peruka Bahri Mutlu, Suflöz Aynur Yılmaz yaptı.

TDT Müdürü Elvan Saliha Karahasan’ın yönetmen yardımcılığını üstlendiği oyunda, ailesinin katledilmesiyle sahipsiz kalan 9 yaşındaki Yusuf’un olayı soruşturmak için Kuyucak’a gelen Nazilli Kaymakamı Selahattin Bey tarafından evlatlık alınması ve çocuğun daha sonraki hayatı anlatılıyor.

Tiyatro gösterisinin bitiminde Gümüşhane’de bulunmaktan büyük keyif aldıklarını dile getiren TDT Müdürü Elvan Saliha Karahasan şunları söyledi: “Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçıları ve proje arkadaşlarımla birlikte böyle güzel bir organizasyonda buluşmaktan gerçekten mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Buradaki sinerjiye bizzat şahit olduk. Bundan dolayı da başta çok değerli Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek’e, Gümüşhane Üniversitesi Tiyatro Kulübü Danışmanı Arş. Gör. Oğuz Han Karahan ve ekibine, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Oyun sonrasında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; ise “Trabzon Devlet Tiyatroları ekibi, sergiledikleri ‘Kuyucaklı Yusuf’ adlı eserle bizlere çok güzel bir gece yaşattı. Kendilerini bir kez daha Üniversitemizde ağırlamaktan çok mutlu olduk. Ülkemizde devlet tiyatroları 5441 sayılı kanunla 16 Haziran 1949 tarihinde, ‘Devlet Tiyatro ve Operası’ adıyla kurulmuştur. Asıl amaç, tiyatronun ülkemizde yaygınlaşmasıdır. Bu akşam da burada 1920’li yıllarda Anadolu’da geçen bir hikâyenin sahnelenmesini büyük bir keyifle izledik. Üniversitemizde böylesi tiyatro etkinlikleri devam edecektir. Sanatsız kalmamamız adına Trabzon’dan buralara kadar gelerek bizlere bu imkânları sundukları için Trabzon Devlet Tiyatroları Müdürü Sayın Elvan Saliha Karahasan ve çalışma ekibine çok teşekkür ediyorum. Üniversitemizdeki bu organizasyonları büyük bir özveriyle gerçekleştiren Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığımızı ve personelini, Üniversitemiz Tiyatro Kulübü’nü de kutluyorum” şeklinde konuştu.

Tiyatro etkinliği, Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in TDT Müdürü Elvan Saliha Karahasan’a çiçek takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle birlikte sona erdi.

Sahnelenen Tiyatro eserinin oyuncuları ise;

Selahattin Bey- Gürkan Erarslan

Yusuf- Efecan Baştürk

Muazzez- Elvan Tibukoğlu

Şahinde hanım- Gülendam Rumeysa Sağlam

Şakir- Ogün Kılıç

Ali- Mahir Elvan

Ethem- Durulcan Yaman

İzzet- Hazar Altıntaş

Cemile- Göknur Paslı

Kübra- Sıla Ömeroğlu

Kübra’nın annesi- Songül Nadir

Köylü adam/Yusuf’un babası/Şerbetçi- Aykut Güner

Köylü kadın- Aybüke Tuğba Yılmaz

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45