banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftası Kutlandı

Gümüşhane Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftası Kutlandı

Gümüşhane Üniversitesi 13.05.2022, 09:06
Gümüşhane Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftası Kutlandı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü tarafından Hemşirelik Haftası kutlamaları kapsamında “Pandemiyi Nasıl Yönettik?” başlıklı bir konferans gerçekleştirildi.

12-18 Mayıs tarihleri arası kutlanan “Hemşirelik Haftası” Üniversitemizde de gerçekleştirilen “Pandemiyi Nasıl Yönettik?” adlı bir konferansla kutlanmaya başlandı. Üniversitemiz Prof. Dr. İNG. Ahmet Durmuş Konferans Salonu’nda ve SBF Hemşirelik bölümü Dr. Öğr. Üyesi Esma Akyıldız moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa Trabzon Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakımlar Koordinatörü hemşire Nurkan Mert Şahin, Kelkit Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Birgül Tuncay ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Arş. Gör. Dr. Sevda Uzun katıldı.

Hemşirelik Bölüm başkanı Doç. Dr. Melike Demir Doğan ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ferhat Özbek’in açılış konuşmalarıyla başlayan konferans; hemşire Nurkan Mert Şahin’in “Covid-19 Pandemi Süreci ve Etkileri” Dr. Öğr. Üyesi Birgül Tuncay’ın “Çocuklarda Covid-19 Yönetimi” adlı sunumu, Arş. Gör. Dr. Sevda Uzun’un “Covid-19 Pandemisinin Psikososyal Etkileri” adlı sunumlarıyla devam etti. Hemşire Nurkan Mert Şahin gerçekleştirdiği sunumunda yoğun bakımda çalışan sağlık personellerinin ve tedavi gören hastaların yaşadığı deneyimlerden bahsetti.

Dr. Öğr. Üyesi Birgül Tuncay ise “Çocuklarda Covid-19 Yönetimi” adlı sunumunda gelişim dönemlerine göre çocuklarda pandeminin farklı etkilerinden bahsetmekle beraber pandemide mevcut durumu da ele aldı. Arş. Gör. Dr. Sevda Uzun ise “Covid-19 Pandemisinin Psikososyal Etkileri” adlı sunumunda pandemi sürecini sosyal ve ruhsal boyutlarıyla ele aldı.

Soru-cevap bölümüyle devam eden etkinlik, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ferhat Özbek ve Hemşirelik Bölüm başkanı Doç. Dr. Melike Demir Doğan tarafından konuşmacı ve konferans düzenleme kurulu üyelerine teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Ülke olarak zor bir salgın süreciyle mücadele edildiği bilgisini veren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek Başta hemşirelerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın ‘12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası’ kutlu olsun.” Dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59