Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanlığı, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında kent merkezinde faaliyet gösteren esnafa yönelik geleneksel dayanışma ruhunu yaşatan anlamlı bir çalışmaya imza attı. İl genelindeki 429 esnafın dükkânına gece saatlerinde siftah parası ile Ahilik kültürünün esaslarını içeren mesaj kartları bırakıldı.

Sabahın erken saatlerinde iş yerlerinin kapısını açan esnaf, kapı altlarından bırakılan "Siftah Bereketi" zarflarıyla güne moral ve memnuniyetle başladı.

SABAH DÜKKÂNLARINI AÇAN ESNAF SÜRPRİZLE KARŞILAŞTI
Gümüşhane İl Merkezinde yürütülen saha çalışmasında, gece saatlerinde dükkânların kapalı olduğu zaman dilimi tercih edildi. Hazırlanan özel zarfların içerisinde sembolik siftah parası ile Ahilik geleneğinin temel taşları olan helal kazanç, ahit, kardeşlik, dürüstlük ve paylaşma ilkelerini anlatan notlar yer aldı.

Güne ibadet ve bereket temennileriyle başlayan Gümüşhane esnafı, kepenklerini açarken karşılaştıkları bu jest karşısında memnuniyetlerini dile getirerek geleneksel Ahilik değerlerinin hatırlatılmasından dolayı teşekkür etti.

İL BAŞKANI SADIK COŞKUN: "ESNAFIMIZIN İYİ VE ZOR GÜNÜNDE YANINDAYIZ"
Etkinliğin ardından değerlendirmelerde bulunan Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı Sadık Coşkun, Ahilik teşkilatının Türk-İslam medeniyetindeki köklü yerine ve esnaf ahlakındaki önemine vurgu yaptı.

Coşkun, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Ahilik; asırlardır esnafımızın mayasında bulunan dürüstlüğün, helal kazancın, alın terinin ve paylaşmanın adıdır. Ahilik Haftası vesilesiyle kent merkezimizde rızkının peşinde olan esnaf kardeşlerimize anlamlı bir sürpriz hazırlamak istedik. Gece saatlerinde 429 esnafımızın iş yerine siftahlarını ve mesaj kartlarımızı ulaştırdık. Arzuladık ki esnafımız kapılarını bereketli bir hatırayla açsın. Esnafımızın iyi gününde de zor gününde de yanındayız; her şartta omuz omuza olmaya devam edeceğiz."

Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanlığı yetkilileri, birlik, beraberlik ve toplumsal dayanışma ruhunu canlı tutmaya yönelik sosyal ve kültürel saha faaliyetlerinin devam edeceğini bildirdi.