banner333

banner309

Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi açıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü iken koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Mustafa Canlı adına İBB tarafından yaptırılan Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Eğitim 21.10.2022, 09:12
Mustafa Canlı Bilim Sanat Merkezi açıldı
banner400

Gümüşhane’de uzun yıllar Belediye Başkanlığı yapan, 25.dönem Milletvekili olan ve son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü iken yakalandığı Covid-19 hastalığı nedeniyle vefat eden Mustafa Canlı’nın anısına 8 Ekim 2021 tarihinde temeli atılan Bilim ve Sanat Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

İBB tarafından Hasanbey Mahallesi’nde önceki yıllarda kız yetiştirme yurdu, Fen Lisesi ve Turizm Lisesi olarak kullanıldıktan sonra yıkım kararı verilen binanın yerine yapılan, Gümüşhane tarihi evleri mimarisi referans alınarak projelendirilen ve toplam 2 bin 340 metrekare alan üzerine içerisinde 5 derslik, 11 atölye, sosyal alan, konferans salonu ve gözlemevi ile 4 katlı olarak inşa edilen Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılışına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende okulla ilgili sinevizyon gösterisi ve merhum Canlı’nın da eşlik ettiği “Gümüşhane güzelleri” türküsü sırasında eşi Müzeyyen ve babası Temel Canlı gözyaşlarına hakim olamadı.

“Buradan nice Canlı’lar yetişecek ve bu ülkeye kalıcı eserler bırakacaklar”

Merhum Canlı’nın oğlu Emre Canlı, ailesi adına yaptığı konuşmasında İBB heyetine teşekkür ederek, “Bu şehre uzun yıllar hizmet etmiş, bu topraklara bütün benliğiyle bağlı bir babanın evladı olarak vefatının ardından Mustafa Canlı ismi hala bu şehir için iyiliklere vesile olmaya devam ediyor. Buradan nice Canlı’lar yetişecek ve bu ülkeye kalıcı eserler bırakacaklar. Buna inancım tamdır. Yokluğunun acısını bizlere bir nebze de olsa unutturacak bu büyük eserin şehrimiz için büyük bir nimet olduğunu ifade etmek benim için bir vatan görevidir. Buradan yetişecek evlatlarımızın her zaman yanlarında olacağız” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise Türkiye’nin son 20 yılda yaşam kalitesini artıracak adımların yanı sıra yüzlerce dev proje ile tanıştığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki 20 yıllık AK Parti iktidarlar döneminde Gümüşhane’de birçok projenin hayata geçirildiğini belirterek, “Zigana Tüneli, şehir çevre yolu, Harşit Islah Projesi, Gümüşhane'nin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Bahçecik Barajı, duble yollar, tüneller, barajlar, okullar gibi toplamda 18 milyar lirayı aşan yatırım yapıldı. Bu projelerin başlamasında ve yapılmasında emeği bulunan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Mustafa Canlı ağabeyimiz Gümüşhane’nin yetiştirdiği önemli kişilerden birisiydi”

Konuşmasında Gümüşhane olarak hayırlı bir hizmetin açılışında hep birlikte bir araya geldiklerini ifade eden Çimen, “Merhum Belediye Başkanımız sayın Mustafa Canlı adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan okul açılışı için buradayız. Mustafa Canlı ağabeyimiz Gümüşhane’nin yetiştirdiği önemli kişilerden birisiydi. Ayrıca iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir arkadaştı. Mustafa Canlı ağabeyimizin vefatı her kesimi olduğu gibi bizi derinden üzdü. Taraflı, tarafsız herkesin ağabeyi, kardeşi oldu. Biz Gümüşhane’ye hizmet bayrağını ondan devraldık. Her zaman dediğimiz gibi Şehrimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Allah razı olsun. Biz de Gümüşhane Belediyesi olarak 26 Eylül 2020’de rahmetli olduğunda Başkanımızın adını Gümüşhane’de yaşatacağımıza söz verdik ve verdiğimiz sözümüzü tuttuk.  Şehrin en güzel noktasında bulunan ve kendi döneminde yapılan Miniasim Parkı’nın ismini Mustafa Canlı Parkı olarak değiştirdik. Mekanı cennet olsun. Tekrar ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mustafa Canlı ismi şimdi de bu okulda yaşayacak. Bu okulun buraya yapılmasında emeği olan Valimiz sayın Kamuran Taşbilek’e, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibine, Milli Eğitim camiamıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise merhum Canlı için “Öyle güzel insandı ki giderken bile memleketine eser bıraktı” ifadeleriyle sözlerine başlayarak Gümüşhane’de kendisini evindeymiş gibi hissettiğini, çocukluğunda, iş hayatında defalarca buraya geldiğini ve çok güzel dostlukları olduğu ifadeleriyle, “Hayatımda çok özel bir yeri var Gümüşhane’nin. Bu coğrafyada benim geçmişim var” dedi.

“Üstün yetenekli çocuklarımız burada dünyanın geleceğine hazırlanacaklar”

Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi’nin Gümüşhane’ye çok özel hizmetler sağlayacağını dile getiren İmamoğlu, “Bence bu merkezin sunacağı eğitim merkezinin imkanlarıyla bu güzel şehrin güzel evlatları burada Mustafa Canlı’nın vatana ve millete olan hizmet mücadelesinden alacakları ilhamla donanımlı pırıl pırıl çocuklar olacaklar ve ülkemize, dünyaya ve insanlığa hizmet edecekler. Burada çocuklarımız atölyelerinde, deneysel etkinlik alanlarında, kütüphanelerinde, konferans salonlarında, gökyüzü gözlem evinde, stüdyolarında kısacası bu üstün yetenekli çocuklarımız burada dünyanın geleceğine hazırlanacaklar. Gümüşhane’nin tarihi efsane evlerinden ilham alınarak tasarımı yapılan bu güzel eser gerçekten Gümüşhane’ye çok özel hizmetler sağlayacak. Bu merkezin anahtar teslimi yapılarak, içindeki bütün envanteriyle hazırlanarak bu şekilde hizmete sunulmasına katkı sunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu süreci aktif bir şekilde destekleyip izinlerin oluşmasında ve sürecin işlemesinde bize bu alanı sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı’na, Gümüşhane Valiliğine, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi. 

“Ne mutlu Mustafa Canlı gibi bir isim bırakmak”

Mustafa Canlı isminin farklı fikirden insanları bir araya getirmesinin önemini vurgulayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise konuşmasında “Ben bugün burada çok güzel bir fotoğraf gördüm. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Gümüşhane Belediye Başkanı bütün siyasi partilerin temsilcileri, milletvekillerimiz ve diğer siyasi partilerimizin genel başkan yardımcıları. Kadınlar, erkekler, gençler bir arada. Bu Türkiye açısından sayın İBB Başkanı’nın da söylediği gibi çok önemli bir fotoğraf. Ama bu fotoğrafı sağlayan Mustafa Canlı’dır. Normal şartlarda siyasi rekabetin, hele seçime gidilen bir dönemde normaldir o rekabetin sertleşmesi, Türkiye’de biraz daha sakin olsak iyi olur. Burada eminim her tür siyasi partiye oy veren insanlarımız var. Her biri Mustafa Canlı için burada. Allah belki şu duayı etmemiz lazım, cenabı hak hepimize Mustafa Canlı gibi insanları birleştiren bütünleştiren bir mirası bir ismi bırakmayı nasip etsin. Hepimiz Mustafa Canlı adına yapılan ve gençlerimizin okuyacağı, inşallah nice Mustafa Canlı’ların dürüst, namuslu, harama el uzatmayan, hakkaniyetli Mustafa Canlı’ların mezun olacağı bir merkezin açılışı için buradayız. Ne mutlu Mustafa Canlı gibi bir isim bırakmak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Mustafa Canlı Bilim ve Sanat Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi, davetliler okulu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
Orhan 1 yıl önce
Gümüşhane ye bir katkı olan ve bazı bürokratların buna sevinmemesi esef verici,kim memlekete bir katkı verirse hak razı olsun.Bu tür hizmeti kim yaparsa yapsın, faydanız yoksa engel olmayın lütfen
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11