banner333

banner309

GÜMÜŞHANE TURİZM KONSEYİNİ KURUYORUZ..

GÜMÜŞHANE TURİZM KONSEYİNİ KURUYORUZ..

Yerel 22.07.2023, 10:36 24.07.2023, 12:35
GÜMÜŞHANE TURİZM KONSEYİNİ KURUYORUZ..
banner400

GÜMÜŞHANE TURİZM KONSEYİNİ KURUYORUZ.. 

Şehrimizin en önemli turistik tesislerinden birisi olan doğa harikası Tomara Şelalesi Tabiat Parkı ve Sultan Sofrası tesislerinde, yürütme kurulu üyemiz ve tesis işletmecisi Baki Kara başkanımızın daveti üzerine özellikle turizme dikkat çekmek amacıyla yaptığımız yürütme kurulu toplantımızda şehrimizin turizmine ve ekonomisine katkı sağlamak için Gümüşhane Kent Konseyi Turizm Çalışma grubunu kurmaya karar verdik. Şehrimizdeki turizm bilimciler ile birlikte kuracak olduğumuz çalışma grubumuzda yapılacak olan bilimsel çalışmalar ışığında, sektörde tecrübeli olan turizm işletmecilerimiz ile şehrimizin turizm potansiyelinin artmasına vesile olmaya çalışacağız.

Bacasız sanayi olarak nitelendirilen ve şehrimizin ekonomik kalkınmasını sağlayacak yegane sektörlerden olan turizm sektörünün canlanabilmesi için yapılması gerekenleri araştıracağız. Turizm pastasından çok önemli bir pay alan komşumuz Trabzon iline olan bağlantımızın Yeni Zigana Tüneli ile birlikte daha da yakınlaşması ve kolaylaşmasından dolayı bu şehirdeki potansiyelin ve diğer komşu illerimizdeki potansiyellerin şehrimize de kaydırılabilmesini sağlamaya çalışacağız. Gümüşhane'mizin; kısa süreli veya mevsimsel değil, sürdürülebilir ve ekonomik turizmin merkezi olması için gayret edeceğiz. Turizm konusunda söyleyecek sözü olan herkesi bu çalışma grubumuza katkı koymaya davet ediyoruz. 

Toplantımıza ev sahipliği yapan ve bizleri son derece misafirperverlikle ağırlayan Baki Kara başkanımıza; ayrıca dönüş yolunda Dörtkonak Köyündeki hanesinde bizleri misafir eden başkan yardımcımız Teyyar Demirel abimize sonsuz teşekkürler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49