Fransa Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Turizm 05.02.2024, 13:36
Fransa Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Fransa seyahati yapmak isteyen kişiler istenen evrakları hazırlayarak vize başvurusunda bulunmaktadır. Hem ticari hem de turistik olarak farklı vize çeşitleri verilmektedir. Fransa gezileri için bazı vize prosedürlerinin tamamlanması gerekir.

 Siyah ve gri pasaportu olan vatandaşların her biri 180 ila 90 gün aralığında vizeden muaftır. Fakat daha uzun süreli gezi planı oluşturan kişiler için evrakların hazırlanması ve vize başvurusunda bulunulması gerekir. fransa vizesi için gerekli evraklar Vize Keyfi tarafından kişilere aktarılır. fransa vizesi için gerekli evraklar arasında;

 Vize başvuru formu

 Pasaport

 Pasaport fotokopisi

 İstenen adette vesikalık resim

 İkametgah adresi

 Nüfus cüzdanı fotokopisi

 Avrupa için 30.000 Euro teminatlı sigorta bedeli

 Uçak bileti rezervasyon bilgileri

 Otel rezervasyon bilgileri, istenmektedir.

 Bu belgelerin seyahat planından daha uzun süre önce hazırlanması ve vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Olası vize çıkma süresi uzama durumları için daha avantajlı bir işlem olacaktır.

 Fransa vizesini iş durumu için alacak kişilerin imza sirküleri ve işyeri bilgileri, maaş bordrosu hazırlaması gerekmektedir. Gerekli incelemelerin yapılması ile vize çıkma süreci başlamaktadır.

 Fransa Vize Alma Süreci Nasıl İlerler?

 Fransa için vize başvurusunda bulunacak kişilerin belge ve evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlaması gerekmektedir. Özellikle fransa vizesi için gerekli evraklar incelenerek ona uygun şekilde tamamlama yapılır. Vize Keyfi tüm liste olarak evrakların hazırlanmasına yardımcı olmaktadır.

 İnternet üzerinden yapılan başvuru ile devamında hazırlanan evraklar e randevu sistemleri ile alınan randevu akabinde teslim edilir. Yapılan belge inceleme ve mülakat işlemlerinden sonra vize sonucu belirlenir. Kolay ve kısa sürede vize almak için ilk olarak belgelerin tamamının eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekmektedir.

 Fransa Vize İşlemleri Ne Kadar Sürede Tamamlanır?

 Fransa vizesi için başvuru ve belge hazırlama sürecinin hızlı yapılması vize çıkma sürecini de hızlandırmaktadır. Aynı şekilde belgelerin her birinin doğru temin edilmesi de bu süreci hızlandırır. 3 ila 15 gün içerisinde vize onayı alınır ve yurtdışına çıkma izni verilir.

 Fransa konsolosluğu tarafından yapılan belge incelemenin ardından vize işlemleri sonuçlanmaktadır. Vizesi onaylanan kişilere bu belge teslim edilir. Kişi istediği süre içerisinde çıkış yapabilir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52