Bozburun'a Gittiğinizde Uğramanız Gereken Mekanlar

Turizm 03.03.2022, 09:02 03.03.2022, 09:04
Bozburun'a Gittiğinizde Uğramanız Gereken Mekanlar

Bozburun'a Gittiğinizde Uğramanız Gereken Mekanlar

Marmaris’in en güzel tatil beldelerinden biri olan Bozburun mavinin ve yeşilin en güzel tonlarını ziyaretçilerine sunar. Tüm yıl boyunca misafirlerine sakin ve huzurlu bir tatil sunan Bozburun denizinin güzelliği dışında ziyaretçilerine gezilecek yerler konusunda pek çok alternatif sunar. Bozburun küçük bir tatil beldesi olmasına rağmen çevresinde pek çok gezilecek yer bulunur. Bozburun’a yakın pek çok Ege köyü bulunmakla beraber çevre köylerde görülmeye değer pek çok alan bulunur. Orhaniye Köyü’nde Kızkumu bulunur. Kızkumu misafirlerine denizin ortasından yürüme imkanı sunarak kişilere farklı bir deneyim sunar. Bunun yanı sıra Bozburun’un koyları tekne turu ile gezilerek burada tatil keyfi çıkarılır. Turgutköy’de bulunan şelaleye girilerek buz gibi olan suyun içinde yüzerek yaz sıcaklarında serinleyebilirsiniz.

Bozburun’un Yöresel Lezzetleri

Ege ve Akdeniz mutfağının zengin lezzetlerine sahip olan mutfağı ile meşhur olan Bozburun mutfağı ile misafirlerine oldukça güzel tatlar sunar. Balıkçı kasabalarından biri olan Bozburun balık ve deniz ürünleri konusunda taze ve pek çok kişinin damak zevkine uygun yiyecekler sunar. Çıtırmak tatlısı Bozburun’a özgü bir tatlı olmakla beraber çıntar kavurması ve çıntar köftesi de burada yenilmesi gereken lezzetler arasında yer alır. Bunun yanı sıra Bozburun peksimeti de buraya uğrayan misafirlerin mutlaka tattığı lezzetlerdendir. Bununla beraber  zeytinyağlı ve otlu yemekler de buranın tadılması gereken yiyeceklerindendir. Lezzetli deniz ürünlerinin oldukça sevildiği Bozburun’da ahtapot, kalamar, karides ve ayrı tatlara sahiptir. Bozburun’un yöresel yemeklerini tatmak ve burada tatilin tadını doyasıya çıkarmak isteyen ziyaretçiler Bozburun otellerinde kalabilir.

Bozburun’da Konaklama

Muğla’ya bağlı olan bir tatil beldesi konaklama açısından kişilere pek çok alternatif sunar. Neredekal.com sitesi üzerinden kullanıcılar bütçelerine uygun Bozburun otelleri fiyatlarına bakıp bu site üzerinden en uygun fiyatlı otele rezervasyon yaptırabilir. Bozburun otelleri doğa severlere uygun bir tatil deneyimi yaşatarak en kaliteli hizmeti sunar. Bozburun’da tatile gitmek isteyen ziyaretçiler için farklı fiyat aralıklarında bulunan konaklama tesislerinde kalarak hesaplı bir tatil geçirme imkanı elde eder. Bozburun’da çeşitli konseptlerde oteller bulunmakla beraber kişilerin ihtiyacına uygunluk gösterir. Denize sıfır otellerin yanı sıra her şey dahil konseptli oteller ile pek çok ziyaretçinin ihtiyacı ve isteği karşılanmış olur. Sizler de Bozburun’da tatilin keyfini doyasıya yaşamak istiyorsanız mutlaka oteller hakkında neredekal.com üzerinden bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11