banner333

banner309

Sağlık Çalışanlarına Kalandar'da Kızılcık Şerbeti İkram Etti

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde fırıncılık yapan Hasan Kudu, Rumi takvime göre yılbaşı sayılan ‘Kalandar’ gününde sağlık çalışanlarına kızılcık şerbeti ikram etti.

Torul 13.01.2022, 20:30
Sağlık Çalışanlarına Kalandar'da Kızılcık Şerbeti İkram Etti
banner400

İlçede 25 yıldır fırıncılık yapan Kudu, yüzyıllardır yörede ‘kocakarı takvimi’ olarak da bilinen Rumi takvime göre yılbaşı gecesi olan “Kalandar” gününde Torul Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarına kızılcık şerbeti dağıttı.

Covid-19 salgını nedeniyle özellikle hastalıkta ve sağlıkta her zaman yanlarında olan sağlık çalışanlarına vitamin takviyesi olması açısından kendi elleriyle toplayıp evde pişirdiği kızılcık şerbetini dağıtan Kudu, personel ve yöneticilerin Kalandar gününü de kutladı.

Kızılcık meyvesinin antioksidan kapasitesi yüksek bir meyve olduğunu, C, K, B6 ve E vitamini yönünden zengin olmasının yanında kalsiyum, magnezyum, demir, mangenez ve potasyum da barındırdığını kaydeden Kudu, “Sağlık çalışanlarımızı soğuk kış aylarında hastalıktan koruması için Kalandar gününde kızılcık şerbeti yaparak dağıtmak istedim. Onlar bizim için canla başla mücadele ediyor. Ben de ufakta olsa moral vermek ve enerjilerini artırmak için böyle bir şey yaptım. İyi ki varlar” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37