banner333

banner309

07.09.2023, 08:40

Toplumda ve Siyasette Değişim Mümkün Mü?

 Siyaset kurumunda değişimin olabileceğini düşünmüyorum. Ülkede bu kadar Adaletsiizlik, Hukuksuzluk varken, Ekonomi fiyatları can yakarken, Herkes Değişim isterken Muhalefet partilerinin ses çıkartmaması çok garip geliyor bana. Siyasetçiler Halkın isteklerine karşılık vermezse onların parasıın mevkisinin bir önemi olmuyor.

Seçim geçeli kaç ay oldu. Muhalefetten bir kişi bile biz yanlış politika uyguladık diyen bir tane siyasetçi bile yok.

Bizim toplumumuzda hatasını kabul eden ve görevini bırakan bir tane bile insan yok maalesef. Sürekli aynı isimlerle değişim yapacağım demek biraz komik duruyor.

Üzgünüm Bu Halkın isteklerini görmezden gelen Milletvekilleri, Parti yöneticileri yok olmaya mahkumdurlar.  Sırf Para ve koltuk için halkının isteklerini cidiye almayan yöneticilere acıyorum.

 Son seçimde gerekli dersleri çıkarttıklarını düşünmüyorum parti yöneticilerinin Bir Markete gidin, Bir Pazara gidin insanların içler acısı durumlarını görün.

 Nişantaşı’nda Bebekte oturup elinde viskisini içip Purosunu yakıp Anadolu hakkında fikir yürütemezsiniz. Değişim dediğin şey 7 defa üst üste vekil seçilen isimlerle olmaz. Sürekli girdiği seçimleri kaybedenlerle olmaz.

Sözde toplumun en elitleri, en bilgileri ama biat etme konusunda eleştirdikleri kesimden farkları yok. Doğru eleştiri insanı doğru yola iter. Muhalefetin eleştiriye açık olduğunu düşünmüyorum.

 Ekonominin bu kadar kötü olduğu ortamda kaybedilmiş seçimi hala başarı olarak görenler var. İktidar partisi oy kaybetmiş . E sonuç ne?: İktidar seçimi kazanmış.

 Ben Kendim basit bir üyeyim kendi partimde ben bile kendimi eleştiriyorum nerde hata yaptım Azmı çalıştım, Az kişiye mi dokumdum diye . Koskoca Milletvekilleri, Delegeler , Yöneticilerin seçimin kaybedilmesi umurlarında değil. Çünkü onların rantı kesilmeyecek. Zarar gören vatandaş olacak onların tuzu kuru..

 Yerel Seçimlere kadar Muhalefette istenilen değişim olmadığı takdirde çok ağır bir yenilgi alacağını düşünüyorum.

 Bu kadar adaletsizlik varken, Ekonomi bu kadar kötüyken halka bir alternatif sunamayanların suçu bu .

Seçim gecesi Aziz Nesin paylaşılarak bu halkın refahını geliştiremezsiniz üzgünüm. Aynı isimlerle değişim olmaz Üzgünüm.

 Daha genç,Daha toplumdan haberdar ,Yeni siyaset argümanı üreten bir Siyaset hayal ediyorum ama sadece hayal etmekle kalacağım gibi.

Burak Buğra üzüm

 [email protected]

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:23
Güneş 05:05
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:33
Yatsı 21:07