Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Sekreteri, Gümüşhaneli Ümitcan Ertunç, Tekke beldesinde gerçekleştirilecek ara seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Ertunç, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde Tekke’de belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin belirleneceğini ifade ederek, aynı gün Türkiye genelinde Tokat’ın Yolüstü, Çevrecik, Bağtaşı ve Kuşçu beldeleri ile Nevşehir’in Mustafapaşa beldesinde de seçmenlerin sandık başına gideceğini belirtti.
Bu seçimlerin yalnızca yerel bir yönetim belirleme süreci olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Ertunç, “Her ne kadar nüfus olarak sınırlı bölgelerde gerçekleşecek olsa da bu seçimler siyasi partiler açısından önemli bir test niteliği taşımaktadır. İktidar için sahadaki karşılığın ölçülmesi, muhalefet için ise seçmen nezdindeki etkisinin görülmesi açısından kritik bir süreçtir” dedi.
Küçük yerleşim yerlerinde seçmen davranışlarının daha net okunabildiğine dikkat çeken Ertunç, bu nedenle ortaya çıkacak sonuçların siyasi analizler açısından önemli veriler sunacağını ifade etti.
Ertunç açıklamasında, söz konusu seçimleri yaklaşan genel seçimlerin bir provası olarak değerlendirdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Tekke beldesinde ve diğer bölgelerde yapılacak bu ara seçimler, küçük gibi görünse de Türkiye siyaseti açısından büyük anlamlar taşımaktadır. Bu süreci genel seçimlerin bir provası olarak görüyoruz. Sandıktan çıkacak sonuçlar, milletimizin hem iktidara hem de muhalefete yönelik yaklaşımını açık şekilde ortaya koyacaktır.”
Seçim sürecine aktif şekilde katılım sağlayacaklarını dile getiren Ertunç, Yeniden Refah Partisi olarak sahada olacaklarını ve seçmenle birebir temas kurarak çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
Seçim takviminin Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlendiğini de hatırlatan Ertunç, seçime katılma yeterliliği bulunan siyasi partilerin oy pusulasındaki yerlerinin kura ile belirleneceğini aktardı.
Açıklamasının sonunda Ertunç, bu tür ara seçimlerin seçmen eğilimlerini anlamak açısından önemli olduğuna işaret ederek, “Ortaya çıkacak tablo; hem iktidarın politikalarının sahadaki karşılığını hem de muhalefetin alternatif oluşturma kapasitesini göstermesi açısından dikkatle takip edilmelidir. Aynı zamanda küçük partiler için de önemli bir fırsat sunmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.