banner333

banner309

Gümüşhaneli Başkan, Şirintepe’de Tarih Yazıyor

Gümüşhaneli hemşerimiz Avukat Ferhat Karagöz’ün başkanlığını yaptığı Kağıthane Temsilcisi Şirintepespor son maçta takipçisi İstanbul Ünyespor’u deplasmanda 2-0 yenerek ard arda ikinci kez şampiyon olarak adını Süper Amatör Lige yazdırdı.

Spor 30.01.2018, 19:47
Gümüşhaneli Başkan, Şirintepe’de Tarih Yazıyor
banner400

İstanbul Birinci Amatör Küme 12. Grupta Mücadele eden ve başkanlığını genç hemşerimiz Av. Ferhat Hasan KARAGÖZ’ ün yaptığı Mavi Beyazlılar, oldukça zorlu rakiplerin yer aldığı gurubunu aldığı tek mağlubiyet ile  şampiyon oldu.  

İstanbul’da Gümüşhaneli hemşerilerimizin yoğunlukta olduğu bölgelerden olan Kağıthane İlçesinin takımı olan ve 1973 yılından beri spora hizmet eden Şirintepe Spor da henüz 3 yıl önce yapılan olağan genel kurul ile göreve gelen Başkan KARAGÖZ; aynı zamanda Gümüşhane Spor camiasının da yakından tanığı ve 6 yıl Gümüşhane Spor Kulüp Başkanlığı yapmış olan Kurban KARAGÖZ ün yeğenidir. Halihazır da Gümüşhane Spor Yönetim Kurulu Üyesi olan Av. Ferhat Hasan KARAGÖZ Başkanlığı süresinin “yapılanma yılı” olarak adlandırdığı ilk yılında tesisleşmeye önem vermiş bir yandan da İstanbul liglerinde 9 kategoride 200 ü aşkın sporcu ile lige katılmışsa A Takım bazında şampiyonluğu 1 puan ile kaçırmıştı. Aynı sezon U19 liginde şampiyonluk camiada gelecek yıllarda yaşanacak olan güzelliklerin, kazanılan şampiyonlukların habercisi gibiydi. İkinci sezonda daha planlı biçimde giren Şirintepe Spor A Takımı İstanbul’un köklü kulüplerinden Emirgan Spor ve Neslişah Spor ile girdiği şampiyonluk mücadelesini namağlup tamamlamış şampiyon olmuşsa da bu başarısını sadece a takım ile sınırlı tutmamış aynı anda U15, U16 ve U17 liglerinde de şampiyonluk ipini göğüsleyerek sezonu 4 kupa ile tamamlamıştır.

Görev süresinin üçüncü sezonuna gelindiğinde ise İstanbul Amatörler evinde gerçekleşen kura çekimi sonrasında Şirintepe Sporun yer aldığı grup için tüm futbol otoriteleri ölüm gurubu yorumlarını yapmakta, grupta yer alan Kuruçeşme Spor, Rumeli Kavağı Spor ve İst. Ünye Spor’ u favori görürken Şirintepe Spor’a olan ilgi 2. Amatör kümeden yeni çıkmış bir takım olarak diğerlerine nazaran daha azdı. Lakin futbolda başarı için illa büyük paralar harcamanın gerekmediğini, doğru planlama ve doğru stratejilerle amaçlanan hedefe daha sağlam adımlarla ulaşılabileceğini kısa sürede kanıtlamış olan Karagöz yönetimi; elde edilen başarının tesadüf olmadığını aynı planlama ile grubunda yer alan ve nerdeyse 5 katı bütçe ile oluşan takımlara karşı tek mağlubiyet ile aldığı başarı ile tekrar kanıtlamış oldu. 

Kısa sürede 2. Amatör kümeden Süper Amatör Kümeye çıkma başarısını gösteren kulübün yönetim kurulunda da oyuncu gurubunda da bir hemşerimiz yer almakta. 

“Heyecan Son Maça Kalınca Hemşeri Desteği Arttı”

Bu sezon sadece 5. Haftada kendi evinde karşılaştığı İstanbul Kastamonu Spor a şansız bir şekilde mağlup olan Şirintepe Spor ligin son haftasına gelindiğinde geride kalan 17 maçında 14 galibiyet 2 beraberlik ve bir mağlubiyet almış puanını 44 yapmıştı. En yakın takipçisi ise 41 puanla ikinci sırada yer alan İst. Ünye Spor’du ve ligin son maçın hemşerilerimizin yine yoğunlukta olduğu Bahçelievler ilçesinde bulunan Kocasinan stadyumunda olacaktı. Son maça mutlak galibiyet parolası ile hazırlanan Ünye Spor ara transfer döneminin de başlaması ile sırf bu son maç için kadrosunu güçlendirmiş 6 tane oyuncu transfer etmiştir. Aynı zamanda lobi desteğini arkasına alan Ünye Spor; son maçlarının tamamında olduğu gibi bu maçtan öncede soyunma odasına Eski İç İşleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN’in davet etmiş ve oyuncularını yüksek prim vaadi ile bu maça hazırlamıştır. Son oynanacakta alınacak beraberlik skorunun ya da tek farklı mağlubiyetin dahi Şirintepe Spor’u şampiyon yapacağını bilen spor camiası kulislerinde takımın bunu bilerek ve bu skorlara göre deplasman maçına çıkacağı konuşuluyordu. Lakin Haber29 Gazetesi olarak son maçın başlamasına dakikalar kala soyunma odasına girdiğimiz Şirintepe Sporda gerek oyuncuların gözlerinde ki heyecan gerek Antrenörler Ahmet ÖĞÜTCÜ ve Bülent AKHAN ın verdiği taktik detayları gerekse de Başkan Karagöz’ün ligin son maçına dair yaptığı maç konuşması durumun aslında zannedilen gibi olmadığını gösteriyordu. 

MAÇTAN DAKİKALAR; 

Sahaya çıktığı ilk dakikadan son düdük anına kadar sahada üstün olan taraf Şirintepe Spor takımı ilk yarısı golsüz geçilen mücadelede ikinci yarının başlama düdüğü ile ataklarının sıklaştırdı ve hemen ikinci yarının başında dakika 49 da Fatih Can KART ın ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Soner’in düzgün kafa vuruşu ile top filelerle buluştu ve takımını bir sıfır öne geçirdi. Kısa süre sonra askere gidecek olan asker Soner golün ardından asker selamı ile tribünleri selamladı ve maça kaldığı yerden devam etti. Şirintepe’nin golü bulması ile hırslanan Ünye savunması geride açıklar vermeye başlayınca tecrübeli teknik adam Ahmet ÖĞÜTCÜ dakika 70 de bu sezonun en iyi hamle oyuncusu olduğunu kanıtlayan Yunus Emre KARAGÖL’ü bir başka hemşerimiz olan ve takımın 10 numaralı formasını terleten Berat ÇELİK in yerine oyuna aldı. Tribünlerin yoğun alkış sesleri arasında sahayı terk eden Berat’a yönelik olan yoğun ilgi görülmeye değer nitelikteydi. Hemşerilerinin yoğun ilgi ve tezahüratına ilgisiz kalmayan Berat kulübeye gitmeden tribünde taraflarını selamladı ve formasını tribünlere hediye etti. Defans yapmanın aksine ikinci golü bulmak ve rakibine öldürücü darbeyi vurma niyetinde olan Şirintepe Spor ataklarını artırdığı dakikalarda kendi sahasında topla buluşan Yunus Emre KARAGÖL; buluştuğu noktadan aldığı topla ard arda üç kişi geçerek rakip ceza sahasına doğru adeta bir rüzgar hızı ile ilerlerken Ünye den ü oyuncu kendisini durmada yetersiz kaldı ve Yunus Emre; kendi getirdiği topa yaptığı düzgün vuruş ile dakika 80 de skoru 2-0 a getiren golü buldu. Daha sonra gelişen pek çok ataktan yararlanamayan Şirintepe Spor sahadan 2-0 lık net skorla ayrılırken en yakın rakibi ile puan farkı da 6 ya yükseldi ve şampiyon olarak Süper Amatör Kümeye yükseldi.

Maç sonu görüşlerini aldığımız Başkan Av. Ferhat Hasan KARAGÖZ; “Öncelikle galibiyet ve de Şampiyonluk tüm camiamıza hayırlı olsun. Bugün deplasmanda bizleri yalnız bırakmayan tüm taraftarlarımıza, dostlarımıza ve tabi ki hemşerilerimize teşekkür ediyorum ve şampiyonluğu kendilerine armağan ediyorum. Biz Şirintepe Spor Kulübü olarak sezona şampiyonluk parolası ile çıkmış ve kadro planlamamızı buna göre yapmıştık. Çok zorlu bir kura çekmemize rağmen ve oynadığımız maçlarda bazen olumsuzluklar yaşamamıza rağmen şampiyonluk inancını hiç kaybetmedik. Gerek teknik ekibimiz gerek oyuncularımız gerekse de yönetici arkadaşlarım hep şampiyon olacağımıza inandık ve bu inanç doğrultusunda çalıştık sonunda da başardık. Bir yıl içinde ard arda gelen iki şampiyonlukta en büyük pay öncelikle oyuncularımın, teknik ekibimin ve yöneticilerimindir. Tabi burada taraftarlarımızı da unutmamak gerek, ne içeride ne dışarıda bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Eğer başarı paylamışımı yapılacaksa şu kadarını söyleyebilirim ki en küçük pay bendenize aittir. Ben sizlerin vasıtasıyla tekraren tüm hemşerilerime, taraflarımıza, bu şampiyonlukta emeği geçen oyuncularıma, teknik ekibimize, yönetim kurulu üyelerime ve bizlere destek olan dost kulüplerimize teşekkür ediyorum

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49