banner333

banner309

Tomara Şelalesi, Ziyaretçilerini Bekliyor

Gümüşhane'nin Karaca Mağarası'ndan sonra en önemli doğal güzelliği olan Tomara Şelalesi, gelişim planının tamamlanmasının ardından ziyaretçilerini bekliyor.

Şiran 24.12.2012, 10:44
Tomara Şelalesi, Ziyaretçilerini Bekliyor
banner400
 Şiran ilçesine bağlı Seydibaba köyünde bulunan, tepe yamacından ve kayaların arasından akan Tomara Şelalesi, kentin en önemli turizm merkezleri arasında yer alıyor.

Farklı alanlardan çıkan suyun oluşturduğu ilginç görüntüsüyle dikkati çeken Tomara Şelalesi'nin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca tahsis edilen 300 bin lira ödenekle tüm eksikleri tamamlandı.

-Milli park kapsamına alındı-

Orman ve Su İşleri Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce Tomara Şelalesi'nin bulunduğu 70 hektarlık alanın milli park kapsamına alındığını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Tomara Şelalesi'ne doğaya uygun olarak çevre düzenlenmesi, mesire alanı, yürüyüş parkuru ve kameriyeler yapılması için 300 bin lira ödenek tahsis edildiğini belirten Mazlum, "Hazırlanan gelişme planına uygun olarak 16 kameriye, 2 adet ağaç köprü, piknik üniteleri, çeşmeler, bulaşık yıkama kabinleri, manzara seyir terasları, yağmur barınakları ve mevcut yürüme parkuruna alternatif olarak yeni yürüme parkurları yapıldı. Tüm bunlar yapılırken doğal yapıya uygun malzemeler kullanıldı" diye konuştu.

Mazlum, şelaleyi ziyaret için ihtiyaç duyulan tüm eksikleri tamamladıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48