banner333

banner309

Şiran’da Kapalı Alanlarda Sigara Denetimi Hız Kazandı

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde kapalı alanlarda sigara içilmesini önlemek için denetimlere kış mevsimiyle birlikte hız verildi.

Şiran 20.01.2022, 22:25
Şiran’da Kapalı Alanlarda Sigara Denetimi Hız Kazandı
banner400

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde kapalı alanlarda sigara içilmesini önlemek için denetimlere kış mevsimiyle birlikte hız verildi.

Kış aylarında havaların soğuk olması nedeniyle yoğun olarak kullanılan kapalı ortamlarda buralarda içilmesi yasak olan sigarayla ilgili şikâyetler artınca bu doğrultuda denetimler de hız kazandı.

Sigara içmeyen ve özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların tütün ürünlerine pasif maruziyetten dolayı artan rahatsızlıkları nedeniyle gelen yoğun şikâyetler üzerine Şiran Toplum Sağlık Merkezine bağlı denetim ekipleri ve ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri denetim gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili bilgi veren Şiran İlçe Sağlık Müdürü Dr. Murat Uğur Ozan, “Bilindiği üzere pasif içicilik başkalarının içtiği veya yanan tütün ürünlerinden sigara, nargile, elektronik sigara, puro, pipo vb. gibi kaynaklanan dumanın solunmasıdır. Buna bağlı olarak; öksürük, boğaz ağrısı, kalp hızı ve tansiyonun yükselmesi, solunum yakınmalarda artış ve var olan hastalıkların alevlenmesi, kalp hastalığı olan kişilerde kalp krizi, astım, alerjiler rahatsızlıklar meydana getirebilir. Vatandaşlarımızı sigaradan ve zararlı etkilerinden korumak ve en önemlisi genç nesillerimizin tütün ürünleri kullanmasını engellemek için kafeler, kahvehaneler, kuaförler gibi halkımıza açık ancak kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünlerinin kullanılmamasını milletimizin sıhhati için önemsiyoruz. Yapılan araştırmalara göre dumansız hava sahası kanunu uygulanan yerlerde kalp kriz riskini 60 azalmaktadır. Halkın sağlığı için hiçbir vatandaşımızı bulunduğu ortamdan dolayı zorla dumana maruz kalmasının önüne geçmeye çalışacağız. Şiran esnafımız ve muhterem Şiranlı hemşerilerimiz hiçbir cezai müeyyideye lüzum kalmadan kapalı mekânlarda tütün ürünlerini kullanmama olgunluğuna sahiptir. Dumansız hava sahası herkes için sağlık” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59