banner333

banner309

Şiran'da Hükümet Konağı açılış töreni gerçekleşti.

Şiran ilçemizde yapımı tamamlanan Hükümet Konağı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Hizmet Binası ve Kapalı Spor Salonu’nun toplu açılışı töreni Milli Savunma Bakanı Gümüşhaneli hemşehrimiz Sayın Fikri Işık’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Şiran 01.04.2017, 18:54
Şiran'da Hükümet Konağı açılış töreni gerçekleşti.
banner400

Şiran ilçemizde yapımı tamamlanan Hükümet Konağı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Hizmet Binası ve Kapalı Spor Salonu’nun toplu açılışı töreni Milli Savunma Bakanı Gümüşhaneli hemşehrimiz Sayın Fikri Işık’ın teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Şiran Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törene Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın Cihan Pektaş ve Sayın Hacı Osman Akgül, 25. Dönem Milletvekilimiz Sayın Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, kurum müdürleri, GTSO Başkanı İsmail Akçay, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda Şiranlı hemşehrimiz katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın Cihan Pektaş ve Sayın Hacı Osman Akgül ile Sayın Valimizin selamlama konuşmalarının ardından yaptığı konuşmada,  Şiran’a İkisu-Şiran yolundan gelerek yolun son durumunu gördüğünü kaydeden Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık, Tersun Dağı Tüneli için fizibilite çalışmalarının devam ettiğinin, Şiran’a Sağlık Yüksekokulu ve yeni bir yurt yapılacağının müjdelerini verdi.

Gümüşhane'de Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve diğer ilgililerin uyum içinde çalıştığını, bunun da yatırımlara yansıdığını dile getiren Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde birlikte çalıştıklarını belirterek, “Kodlama dersini çok önemsiyorduk. Çocuklarımız oyun oynamasın, o oyunları yazsın, çocuklarımızın yazdığı oyunları başkası oynasın. Bunun için kodlama çok önemlidir diye çok üzerinde durmuştum. 15 gün önce Sayın Başbakanımızla geldiğimiz zaman Vali Bey dedi ki; 'Bakanım bütün Gümüşhane'de kodlama dersleri için bir proje başlatıyorum.' Valla dedim bugüne kadar pek çok çalışmanı duydum ama bu çalışma hepsinden kıymetli. Niye biliyor musunuz? Eğer bu çalışmayı başarıyla hayata geçirirsek çok değil 20 sene sonra Türkiye'nin en iyi bilgisayar, elektronik, yazılım mühendisleri Şiran'dan, Gümüşhane'den çıkacak. Bunun için Valimize diyorum ki; 'Vali Bey sen en iyisini yap, ben Milli Savunma Bakanı olarak her zaman yanındayım. Hangi imkan varsa seferber etmeye hazırım.' Yeter ki şu yavrularımızı sadece Türkiye ile yarışan değil dünya ile yarışan gençler olarak yetiştirelim, en önemli kazancımız da bu olur. Yol, hükümet konağı yapılır ama gençlerimize, yavrularımıza yaptığımız yatırım nesiller boyu bize kazandıracak.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sayın Bakanımız ve protokol üyeleri yapımı tamamlanan yatırımların açılış kurdelesini hep birlikte kestiler.

Toplu açılış törenin ardından Kelkit ilçemize geçen Milli Savunma Bakanımız Sayın Fikri Işık, Belediye binası önünde Kelkitli hemşehrilerimize hitap ettikten sonra Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’ı makamında ziyaret etti ve akabinde ilimizden ayrıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46