banner333

banner309

Altıparmak: İlçemizde Anormal Bir Durum Yok

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde ki sokak köpeği sorunuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, haberin abartıldığını belirterek “Şuanda ilçemizde anormal bir durum yok” dedi

Şiran 24.04.2013, 00:17
Altıparmak: İlçemizde Anormal Bir Durum Yok
banner400
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde ki sokak köpeği sorunuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, haberin abartıldığını belirterek “Şuanda ilçemizde anormal bir durum yok” dedi.

Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan haberde görüntülenen köpeklerin birçoğunun sahipli olduğunu kaydeden Altıparmak, kış aylarında köylerde aç kalan köpeklerin ilçeye indiğini fakat şuan itibarı ile ilçede bu konuda bir sorun olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl sokak köpeklerinin kısırlaştırılması ile ilgili bir çalışma yapıldığını fakat bu sektörde yeterli firma bulunmadığını dile getiren Altıparmak, “Belediyeler Birliği olarak bir çalışma yapılırsa bu konuda sonsuz destek sağlarız. Bu sorun yalnızca bizim değil Gümüşhane’de ki tüm Belediyelerin ortak sorunudur.” dedi.

Sokaktaki hayvanların tamamen ortadan kaldırılmasının kanunen yasak olduğunu, hatta zararsız hayvanların kafeslere kapatılmasının da yasak olduğunu dile getiren Altıparmak, şunları söyledi: “Sorunun çözümü noktasında yapılması gerekenler Belediyemiz tarafından yerine getirilmektedir. Bu konuda vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Vatandaşlarımız yemek artıklarını belirli noktalara bırakırlarsa hem sokak hayvanları beslenmiş olacak, hem de yiyecek aramak için hayvanlar çöpleri ortalara saçmayacaktır. Bu hayvanları toplamak değil, onlarla birlikte aynı dünyayı paylaşmak hem kanunlarımızın hem de insan olmanın gereğidir.”

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45