banner333

banner309

Tahsin Tarhan: Gümüşhane Devlet Hastanesinde Uzman Doktor Yok

Gümüşhaneli Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gümüşhane Devlet Hastanesindeki uzman doktor yetersizliğini, yetersizlikten kaynaklanan yoğunluğu ve bölge halkının mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.

Sağlık 04.08.2022, 12:47 04.08.2022, 12:50
Tahsin Tarhan: Gümüşhane Devlet Hastanesinde Uzman Doktor Yok
banner400

Gümüşhaneli CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gümüşhane Devlet Hastanesindeki uzman doktor yetersizliğini, yetersizlikten kaynaklanan yoğunluğu ve bölge halkının mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.

Tarhan, uzun yıllar yapılması beklenen Gümüşhane Devlet Hastanesindeki uzman doktor yetersizliğine dikkat çekerek, çevre ilçelerde hastane olmaması sebebiyle hasta yoğunluğunun çok arttığının ve uzman yetersizliği sebebi ile hastaların mağdur olduğunun altını çizdi ve "Gümüşhane halkı sahipsiz bırakılamaz" dedi.

“Hastane yaptılar ama doktor yok”

8 katlı, 200 yataklı, 10 ameliyathane ve 30 yoğun bakım ünitesi olacak şekilde projelendirilen hastanenin 38 milyon TL yerine 51 milyon TL’ye mal olduğunu, inşaatın tamamlanmasının ardından hastanenin heyelan bölgesinde olması sebebiyle zeminde kayma ve çatlaklar meydana geldiğini, bu nedenle inşaat süresinin uzadığını ve 6 yıllık bir yap, boz serüveninden sonra 27 Aralık 2021 tarihinde hastanenin açıldığını hatırlatan Tarhan, “Hastanenin yapımı ayrı bir serüvenken şimdi de hastanede doktor bulmak hastalar için ayrı bir macera halini almış durumda. Sağlık sisteminde devrim yapmayı bina yapmakla sınırlı zanneden Ak Parti iktidarı için denilebilecek tek şey; Hastane yaptılar ama yaptıkları hastanede doktor yok” ifadelerini kullandı.

"Uzman doktorların sayısı arttırılmalıdır"

Çevre ilçelerde devlet hastanesi bulunmadığını da söyleyen Tarhan, Gümüşhane Devlet Hastanesinde artan hasta yoğunluğunun, bazı doktorların tayin olması ve bazılarının da istifa etmesinin büyük bir sorun yaşattığını belirtti.  Uzman doktor eksikliğinin yaşandığını ve iktidarın bu duruma seyirci kaldığını söyleyen Tarhan, "Gümüşhaneli hemşerilerim sahipsiz değildir. Gümüşhane Devlet Hastanesinde, ameliyatlar aksamakta, muayene randevularında sorunlar yaşanmaktadır. Özellikle Dahiliye, Göğüs Hastalıkları, Gastroenteroloji ve diyaliz ünitesi için Nefroloji branşlarında uzman doktorların ve acil doktorlarının ivedilikle sayısı arttırılmalıdır. " dedi.

Yorumlar (2)
F. 2 yıl önce
Gümüşhane milletvekilleri ne yapıyor?
Atilla 1 yıl önce
Gümüşhane milletvekilleri ne iş yapar millet onları korkuluk olarakmı dikti oraya
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49