banner333

banner309

Genç Hemşehrimiz Kanser Hastalarına Umut Oldu

Gümüşhane Şiran Telme Köylü Biyomedikal Mühendisi hemşehrimiz Gül Banu Aydın evinde Kurduğu Laboratuvarında kanser hastalarına umut olacak cihaz geliştirdi.

Sağlık 08.03.2021, 19:19 10.03.2021, 10:34
banner400

Kanser hastalarına umut olacak cihazı geliştiren genç mühendis hemşehrimiz Gül Banu Aydın; "Adım Gül Banu Aydın, 01.01.1995 ‘de İstanbul’da doğdum. Gümüşhane Şiran Telme Köylüyüm. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde Biyomedikal Mühendisliği Bölümünü tam burslu olarak bitirdim, 2017’de mezun oldum. 2018’de TÜBİTAK BİGG programıyla GBA TECH YAZILIM MÜH. DAN. SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİNİ tek ortaklı olarak Kocaeli’de kurdum. GBA TECH olarak 3D printerlar ve 3D bioprinterlar üzerinde çalışıyoruz. Doku mühendisliği alanında çalışmalar yürütüyoruz. 3D Biyoyazıcılar ile ilgili eğitim, doku iskelesi basım ve danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

GBA TECH bünyesinde geliştirdiğimiz tasarımları tamamen bize ait olan 3D Biyoyazıcı modelimiz GBA SPC1’i dünya ile buluşturduk. Dünyada en çok bilinirliği olan platformlara, GBA SPC1’e ait olan tasarımları ve dokümanları yükleyerek dünyanın dört bir yanında bulunan, doku mühendisliğine ilgi duyan insanların kendi biyoyazıcılarını yapmalarına ve yaptıkları 3D biyoyazıcı ile doku iskelesi (scaffold) basabilmelerine imkan sağladık. Basılan doku iskeleleri üzerinde ilaç ve kozmetik ürünlerin test edilmesi hedeflenmektedir. Bu sayede ilaçlar ve kozmetik ürünler insan vücuduna zerk edilmeden önce yan etkileri laboratuvar ortamında belirlenecek ve yüksek performanslı ürünler geliştirilecek. Gönüllü insan deneyleri ve hayvan deneyleri azalacak. Ayrıca doku iskeleleri, akademik çalışmalarda da kullanılacak. Makaleler ve tezler yazılacak.

Ticari Ürünümüzü ise 2021’in ilk yarısında piyasaya süreceğiz. Backgroundu ne olursa olsun herkesin bu biyoyazıcıyı rahatlıkla kullanabilmesini amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra, GBA TECH olarak doku iskelesi basımı gerçekleştiriyoruz. Biyomürekkep olarak sentetik ve doğal polimerleri kullanıyoruz. PVA (polyvinyl alcohol), PCL (Polycaprolactone), aljinat, chitosan, starch kullandığımız biyomalzemeler arasındadır." dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09