banner333

banner309

Mahmut Polat'tan Gümüşhane'ye Büyük Hizmet

Gümüşhaneli Halk Ozanı Mahmut Polat TRT repertuarına 9 Gümüşhane türküsü kazandırdı.

Kültür Sanat 01.10.2022, 10:00 01.10.2022, 10:50
Mahmut Polat'tan Gümüşhane'ye Büyük Hizmet
banner400

TRT Halk Müziği sanatçısı Soner Özbilen, Gümüşhaneli Halk Ozanı Mahmut Polat'a ait 9 Gümüşhane Türküsü'nü derleyerek TRT repertuarına kattı.

TRT Müzik Dairesi Başkanlığı tarafından Mahmut Polat'a gönderilen resmi yazıda; "THM Rerertuarına alınması isteiğiyle Soner Özbilen tarafından Başkanlığımıza gönderilen  Kaynak Kişisi olduğunuz Gümüşhane yöresine ait Armudun İrisine, Aşağıdan Gele Gele, Geldiler (Kına Havası), Bir Çift Sona Gördüm, Çakmak Çakmak Har Yandı, Hellim Ey Dağlar Hellim (Medet), Oy Baş Bağlar, Sakallının Sarısı, Su gelir Lüle Lüle ve Sular Akıyor Yüceden adlı eserler incelenmiş ve THM Repertuar Kurulu'nun değerlendirilmesi sonucu kabul edilmiştir" denildi.

Mahmut Polat yaptığı açıklamada; TRT Halk Müziği sanatçısı Soner Özbilen hocamın derlediği, kaynak kişisi olduğum 9 Gümüşhane Türküsü için TRT'den resmi kabul yazısı geldi. Gümüşhane'ye ait kaybolan bir çok türkümüzü yıllarca uğraşarak, köylerimizi gece gündüz ziyaret ederek gün yüzüne çıkardım. Ayrıca kendime ait bir çok Gümüşhane türkümde dünyanın dört bir köşesinde dinleniyor. TRT'ye gönderdiğim 67 Gümüşhane türküm var. Bu çalışma ile  TRT gibi önemli bir kurumun repertuarına 9 Gümüşhane Türküsü eklemiş oldum. Diğer türkülerimde değerlendirme kuruluna geldikçe repertuara eklenecek. Bu vesileyle kültürümüze yönelik çalışmaları perçinlemiş oldum. Başta Soner Soner Özbilen hocam olmak üzere tüm TRT çalışanlarına teşekkür ederim. Gümüşhanemize ve Türk kültürüne hayırlı olsun, dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45