banner333

banner309

Kösede eğitime destek için malzemeler dağıtıldı.

Kösede 'Genç Dönüşüm Projesi' kapsamında ÖSYM'nin sınavında toplanan kalem, kağıt, silvi ve kalemtıraşlar Kabaktepe Salyazı ve Yuvacık köyündeki ilkokullulara dağıtıldı.

Köse 24.02.2017, 19:09
Kösede eğitime destek için malzemeler dağıtıldı.
banner400

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Genç Dönüşüm Projesi’ kapsamında ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda toplanan kalem, silgi ve kalemtıraşlar Köse ilçesine bağlı Kabaktepe, Salyazı ve Yuvacık köyündeki ilkokul öğrencilerine dağıtıldı.

Gümüşhane Gençlik Merkezi tarafından koordine edilen etkinlikte proje kapsamında ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda kullanılan kalem, silgi ve kalemtıraş gibi sınav araç ve gereçleri sınav çıkışlarında Gençlik liderleri ve gönüllü öğrenciler tarafından toplanmıştı.

Toplanan araç ve gereçlerin içerisinde kullanılabilecek durumda olanları belirleyen Gençlik Merkezi üyeleri, kurumda muhafaza ettiği bu malzemeleri belirlenen köy okullarında dağıttı.

Gümüşhane Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel, Gençlik ve Spor Bakanlığının şuurlu gençler yetiştirmek için düzenlediği birçok proje olduğuna vurgu yaparak, “Gümüşhane Gençlik Merkezimiz Köse Spor İlçe müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak bize bildirdi. Bizde Gençlik Liderlerimiz ve gönüllü öğrencilerimiz ile belirlenen okullardaki öğrencilerimize hediyelerimizi götürdük” ifadelerini kullandı.

Şuurlu gençler yetiştirmek için birçok projeyi hayata geçirdiklerini, Gümüşhane Gençlik Merkezi olarak geleceğin temel taşı olan gençleri yetişmek için Yöremizde Sanat Var, Şehirler ve Kültürler gibi projelere imza atarak, ücretsiz kamp ve birçok alanda kurs imkanları sağladıklarını kaydeden Cebel, projelere katkı sunan herkese teşekkür etti.

Gençlik Lideri Onur Yayla ise “ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda dağıtılan sınav araç ve gereçleri, sınav bitiminde çöpe atılıyor ya da sınav yerinde unutuluyor. Gümüşhane Gençlik Merkezi olarak gönüllü öğrenci arkadaşlarımız ile birlikte farkındalık uyandırmak adına kalem setlerini toplayarak köylerde okuyan öğrenci kardeşlerime ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Yayla daha sonra şunları kaydetti: “Bu projemiz kapsamında Köse ilçesinde Kabaktepe, Salyazı ve Yuvacık ilkokullarına giderek hem ziyarette bulunduk hem de onlara hediyeler verdik. Yüzlerinde bir tebessüm olmaya çalıştık. Gençlik Merkezi Müdürümüz Beytullah Cebel ve Gençlik Liderleri olarak bu tarz projelerimize devam edeceğiz.”

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11