banner333

banner309

Köse'de kadın çiftçilere kaşar peynir yapımı eğitimi

Köse'de kadın çiftçilere kaşar peynir yapımı eğitimi

Köse 27.05.2017, 19:45
Köse'de kadın çiftçilere kaşar peynir yapımı eğitimi
banner400

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Köse ilçesine bağlı Salyazı köyünde kadın çiftçilere kaşar peyniri yapımını öğretti.

Eğitimde kadınlara süt ve peynirin önemi, çiğ sütten geçen Brucella hastalığının tehlikeleri, kadınların ellerinde bulundurdukları sütü en sağlıklı şekilde nasıl değerlendirebilecekleri ve bu sütten en iyi kaşar peynirinin nasıl yapılabileceği ile sağlık ve hijyenin önemi hakkında bilgiler verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Yalvaç, günümüzde süt ve süt ürünlerinin önemli ölçüde tüketilen besin kaynaklarından birisi olduğuna değinerek, “Bu besin kaynaklarını tüketirken de en sağlıklı ve hijyenik olanını tüketmek en doğal hakkımızdır. Verdiğimiz bu kursta evlerde kaşar peyniri nasıl imal edebiliriz bunun detaylarını en ince ayrıntısına kadar gerek anlatarak gerekse uygulamalı olarak gösteriyoruz. Ben inanıyorum ki evde yapılacak olan bu peynir giderek yaygınlaşacaktır” dedi.

Programa İl Müdür Yardımcısı Vekili Halil İbrahim Yılmaz, KTV Şube Müdürü İbrahim Murathan, Köse İlçe Müdürü Veysel Soydaş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı, Süt Üreticileri Birliği Başkanlığı Ali Mutlu, konuyla  ilgili Teknik personeller ve kadın çiftçiler katıldı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09