banner333

banner309

Kelkit ve Bölgenin Vizyon Projeleri Tanıtıldı

Tüzel Kişilik kazanan Kelkit Tarıma Dayalı İhtisas Hayvancılık(besi) OSB'de gelinen son durum, proje içeriği ve bu alan içerisinde kurulması planlanan Et Entegre Tesisi fizibilite sonuç raporu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kelkit 25.12.2019, 22:52 27.12.2019, 09:50
Kelkit ve Bölgenin Vizyon Projeleri Tanıtıldı
banner400

Toplantıda; İl Özel idaresi, Kelkit Belediyesi, Kelkit Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ve Tüzel kişiliği ile Kurulan Kelkit Yarıma Dayalı Hayvancılık OSB de gelinen son durum anlatıldı. OSB Müdürü olarak atanan Çetin Kaya tarafından Kelkit Kaymakamı, Kelkit, Şiran ve Belde Belediye Başkanları, İl Encümenleri, Belediye Encümenleri, Siyasi Parti Başkanları, Kurum Amirleri, STK Başkanları, Muhtarlar, DOKA İl temsilcisileri ve basın mensuplarının bulunduğu katılımcılara bilgilendirme sunumu yapıldı.

Toplantıda; 536000 metrekareden büyük bir alana inşa edilecek Kelkit Hayvancılık OSB de, Tüzel kişiliğin oluştuğu, pay aktarımlarının yapıldığı ve 2020 ilk çeyreğinde Modül proje, alt yapı ve üst yapı projelerinin ihale edileceği ve sonrasında İlk kazmanın vurulabileceği vurgulandı. Bu alanda bulunan parsellerin yatırımcıya %100 hibeli verileceği, Ahırların 100 ve 50 başlık olarak standart şablona göre %50 hibeli olarak yaptırılacağı belirtildi. Ayrıca Toplantı da, Kelkit Ticaret ve Sanayi Odasının, DOKA ile ortaklaşa, Kelkit Belediyesinin iştirakiyle hazırladığı Et Entegre Fizibilite Sonuçları anlatıldı. Fizibilite raporunu hazırlayan Doç.dr. Oktay Yıldız’ın yaptığı sunumda; Et Entegre Tesisinin yapılacağı alan, yatırım maliyeti, pazarlama seçenekleri, ürün prosesi, yatırımın sonuçları, etkileri ve organizasyon şeması hakkında detaylı bilgi verdi. Yaklaşık kesimhane ile birlikte 10 milyon TL ye mal olacak projenin geri dönüşüm süresi 4,5 yol olarak sonuçlanmıştır. Bölgenin Tarım ve Hayvancılığına büyük bir değer katarken, büyük bir katma değer yanında istihdam sağlayacak bir proje olduğu vurgulandı.

Açılış konuşması yapan Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban; Kelkit ve Bölgemizin vizyon projesi olacak bu projelerin hayata geçirilmesi Siyasilerimizden, Sivil Toplum Örgütlerimize kadar her kesimin el birliği ve işbirliği ile sonuca ulaşacaktır. Özellikle Et Entegre Tesisi projesi Kelkit, Şiran ve Köse ilçeleri müşterek bir projesidir. Bu projeye Kelkit, Şiran, Köse İlçe Belediyeleri ve Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile tüzel kişilik kazanacaktır. Herkesin bu projeye sahip çıkması gerekiyor. Dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39