banner333

banner309

Kelkit Türk Eğitim Sen'den Santa Harabeleri'ne Gezi

Kelkit Türk Eğitim Sen, göreve yeni başlayan öğretmenlerin de katılımıyla, Gümüşhane'nin önemli kültürel miraslarından olan Santa Harabeleri'ne gezi düzenledi.

Kelkit 15.10.2023, 13:15
Kelkit Türk Eğitim Sen'den Santa Harabeleri'ne Gezi
banner400

Kelkit Türk Eğitim Sen İlçe Başkanı Nihat Köksal, "Gezimiz kapsamında Santa Harabeleri'ni yerinde gördük. Bölge, pembe renkli Vargit çiçeği ile kaplıydı. Doğada zamansal dönüşümün göstergesi olan Vargit çiçeklerinin anlamının İlkbaharda yaylalara çıkmanın, sonbaharda ise yaylalardan göç etme zamanının habercisi olması ilgimizi çekti." dedi.

Geziye katılan öğretmenler, Santa Harabeleri'nin tarihi ve kültürel önemine dikkat çekti.

Köksal, "Gezimizin devamında, ismini Cihan padişahı olan Fatih Sultan Mehmet Han'ın Trabzon'u fethederken yaptırdığı rivayet edilen tarihi Taş Köprü üzerinde resim çektirerek Taş köprü yaylasının muhteşem manzarasının tadını çıkardık.

Tarihi ve kültürel gezimizde Sarıçiçek köy odalarını ziyaret ettik. Anadolu insanının misafire verdiği önemi belirten bu köy odaları İlimizin gezilip görülmeye değer yerlerinden. Bir usta ve bir çırağın yaptığı odalar sarıçiçek köy odalarının yapılış hikayesini herkesin okumasını isterim. Bu hikayede ustalığın ve emeğe verilen değerin önemi vardır." ifadelerini kullandı.

Köksal, gezi boyunca kendilerine eşlik eden Arzular Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış'a da teşekkür etti.

Geziye katılan öğretmenler, yol boyunca türkü söyleyerek, yaylada kemençe çalıp horon oynayarak keyifli vakit geçirdi.

Köksal, "Türk Eğitim Sen sadece bir sendika değildir, aileler, genç ve çocukların bir arada olduğu, yeni nesilde milli kültür hafızasının pekiştirildiği ve birlikteliğin içtenlikle yaşandığı günden güne büyüyen büyük bir ailedir." dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57