banner333

banner309

Kelkit Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan kış lastiği uyarısı

1 Aralık 2022 tarihi itibarıyla devreye alınacak zorunlu kılan kış lastiği uygulamasına geri sayım başlarken Kelkit Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan kış lastiği uyarısı geldi.

Kelkit 28.11.2022, 08:59 28.11.2022, 09:01
Kelkit Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan kış lastiği uyarısı
banner400

1 Aralık 2022 tarihi itibarıyla devreye alınacak zorunlu kılan kış lastiği uygulamasına geri sayım başlarken Kelkit Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan kış lastiği uyarısı geldi.

Kelkit Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Beyler Kara, "Trafik hepimizin ortak alanı. Kış lastiği zorunluluktan öte bir bilinç olmalı. Cezasından kurtulmak için değil, ortak trafikte sürüş ve can güvenliğine katkı sağladığı için kullanılmalı. Sadece ticari araçlar için değil trafiğe çıkan tüm araçlar için kış lastiği öneriyorum" dedi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kararıyla, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda kış lastiği takılmasını zorunlu kılan kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2022 tarihi itibarıyla başlayacak.
1 Nisan 2023 tarihine kadar 4 ay boyunca devam edecek uygulamaya işaret eden Başkan Kara, güvenli ve akıcı bir trafik için sadece zorunluluk kapsamında olan ticari araçlarda değil tüm araçlarda kış lastiği kullanılmasını önerdi.
1 Aralık tarihini ve kar yağmasını beklemeden kış lastiği hazırlıklarının tamamlanması gerektiğini kaydeden Kelkit Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Beyler Kara, "Kış lastikleri iklimsel değişimler nedeniyle farklılık gösteren hava koşulları ve buna bağlı olarak değişen yol durumlarına karşı sürüş ve can güvenliğine katkıda bulunur. Kış lastiği, + 7 derece altındaki sıcaklıklarda sertleşmeyerek yere tutunma özelliğini korur ve ıslak, çamurlu veya karlı yüzeylerde sürüş emniyetini artırır. Bu özellikleri nedeniyle hava ve yol şartlarından kaynaklanabilecek olası risklere karşı ortak trafiğin güvenli ve akıcı olmasına katkı sağlar" dedi.

Kış lastiğinin kar lastiği ile karıştırılmaması gerektiğini kaydeden Kara, "Altını çizmekte fayda görüyorum, kış lastiği kar lastiği değildir, kış lastiğine geçmek için karın yağmasını beklemeyin. Yalnızca ticari araçları için değil özel araçları için de tüm sürücülerimizin 1 Aralık’tan önce kış lastiği hazırlıklarını tamamlamalarını öneriyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşhane Ekspress
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38