banner333

banner309

Gümüşhane Projenin Uygulanacağı İlk İl Olacak

Türkiye’de Büyükşehirlerle Aynı Ulaşım Kartı İle Ulaşım Sağlayacak Türkiye Kart Projesi Gümüşhane’de

Kelkit 26.10.2021, 17:52
Gümüşhane Projenin Uygulanacağı İlk İl Olacak
banner400

Türkiye’nin her şehrinde, aynı ulaşım kartı ile ulaşım sağlanmasına olanak sağlayacak ‘Türkiye Kart’ için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda, Türkiye Kart uygulanacak pilot iller belli olurken, Gümüşhane Belediyesi ‘Türkiye Kart’ projesinin uygulanacağı ilk şehirlerden oldu.

Metrodan müzeye ve taksiden uçağa kadar Türkiye’nin tamamında geçerli olacak ‘Türkiye Kart’ projesi kapsamında çalışmalar sürüyor. Sistem ile tüm şehirlerdeki toplu taşıma araçlarında ortak ödeme sistemi geçerli olacak. Metrodan otobüse, vapurdan metrobüse tüm ulaşım araçlarına tek bir kartla binilebilecek. İl değiştirildiğinde ayrı bir kart almak gerekmeyecek. Bu önemli proje ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, projenin uygulanacağı ilk illerden olmak için gerekli girişimleri gerçekleştirdiklerini belirterek, projeyi kente kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. PTT ile imzalanan sözleşme ile birlikte, bu kartın vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağına dikkat çeken Başkan Çimen, Türkiye’nin her yerinde bu kartın kullanılabileceğini söyledi.

‘Çok Amaçlı Çok Faydalı Bir Kart Olacak’

Türkiye Kart’ın ilerleyen süreçte kapsamının daha da genişletileceğini dile getiren Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “ Türkiye’de ilk etapta Konya, İstanbul, Trabzon ve başka illerde uygulamaya geçecek proje eş zamanlı olarak Gümüşhane’de de başlatılacak. Gümüşhane bu kapsamda ilk illerden birisi. Bu kart Türkiye’nin her noktasında ulaşım kartı olarak kullanılacak. Gümüşhane ili olarak da biz bundan faydalanacağız. Bu kart ücretsiz dağıtılacak, bir nüfus cüzdanı gibi herkesin cebinde olacak bu kart. Farklı işlemlerde de kullanılabilecek, bir kredi kartı gibi de kullanılacak. Metro, otobüs, toplu taşıma, maça girerken her şeyde kullanılabilecek bunun için de çalışmalar sürüyor. Ülkenin her köşesinde bu kartı kullanabileceğiz. Çok amaçlı çok faydalı bir kart olacak, bu noktada Gümüşhane’miz de ilk illerden biri olacak” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09