banner333

banner309

Bilgin'den Önemli Açıklamar

Türk Eğitim Sen Kelkit İlçe Temsilcisi Abdullah Bilgin; Amaçlarının Kelkit’te sendikalaşma oranını artırmak olduğunu söyleyerek tüm eğitim çalışanlarının mutlaka bir sendikaya üye olmalarını istedikleri ifade etti.

Kelkit 26.02.2013, 14:29 30.09.2013, 19:25
Bilgin'den Önemli Açıklamar
banner400

 Bilgin; Üyelik çalışmaları sırasında öğretmenlerin okul yöneticileri tarafından, okul yöneticisinin kendi sendikasına üye olmaya zorlandığı bazı öğretmenlerin önüne ise ad ve soyadı yazılı üyelik formlarının konulduğuna dair duyumlar almaktayız. Ayrıca üye yaptığımız bazı öğretmenlerin ise üye olduktan hemen sonra bizi arayarak yönetici baskısından ötürü üyelik formunun işleme konulmamasını istemektedir. Türk Eğitim sen olarak sendikalaşmanın demokratik yollarla gerçekleşmesi taraftarı olduğumuzu bildiriyor ve bu tür hoş olmayan durumlara sebebiyet veren okul idarecilerini uyarıyor bu ve benzeri durumlarla karşılaştığımızda yargıya başvuracağımızın bilinmesini istiyoruz.

Bilgin, Eğitim çalışanlarının maaşlarına karşılık olarak bankalarla yapılacak olan promosyon anlaşmasına sendika olarak önem verdiklerini, ilçemizde 100 çalışanı olan kurumların nakit 750 Türk lirası aldıkları Eğitim çalışanlarının sayısının ise 528 olduğunu ve eğitim çalışanlarının 2000 Türk Lirası Nakit para ya da 3 yıl eşit taksitler halinde 3000 Türk Lirası beklediklerini bunun altında alınacak her türlü miktarı başarısızlık olarak değerlendireceklerini ifade etti.

Bilgin; Kelkit Türk Eğitim Sen İlçe temsilciliği olarak çok yakın zamanda yeni bir binaya taşınacaklarını ve üyeleri ile çok çeşitli toplantılar, organizasyonları bu binada gerçekleştireceklerini dile getirerek, Kelkit Türk Eğitim Sen temsilciliği olarak kısa sürede çok ciddi bir yol aldıklarını, üye sayısındaki artışın kendilerini çok memnun ettiğini, bununla beraber özellikle diğer sendikalarda üye olan arkadaşların kendilerine gösterdiği teveccühün ve çözemedikleri sorunları bizlerle paylaşmalarının, bizlerden destek istemelerinin sendikal noktada nereye geldiklerinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

                         

                                                                                                                                    

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27