banner333

banner309

MÜSİAD, Girişimcilere TKDK Destekleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Gümüşhane'nin kalkınması için önemli bir role sahip olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleri hakkında MÜSİAD Gümüşhane Şubesi, girişimcilere bilgi vermek amacıyla bir toplantı düzenledi.

İş Dünyası 03.08.2023, 08:57
MÜSİAD, Girişimcilere TKDK Destekleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi
banner400

Gümüşhane'nin kalkınması için önemli bir role sahip olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleri hakkında MÜSİAD Gümüşhane Şubesi, girişimcilere bilgi vermek amacıyla bir toplantı düzenledi. Toplantı, yoğun bir katılımla Gümüşhane Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Avrupa Birliği Katkılı Kırsal Kalkınma Destekleri "IPARD-III" Programı'nın tanıtımı ve bilgilendirmesi yapılan toplantıda, programla ilgili detaylar katılımcılara aktarıldı. IPARD kapsamında uygulanan il sayısının 42'den 81'e çıkarılacağı belirtilirken, Avrupa Komisyonu tarafından 430 milyon euro kaynak ayrılacağı ve ulusal katkının eklenmesiyle toplam fonun 555 milyon euro olacağı duyuruldu.

Toplantıya katılan birçok yatırımcı, Gümüşhane'nin de dahil olduğu IPARD-III için Ocak ayında duyurulacak başvurularında projelerini sunma fırsatı buldular. Programın 2024 yılının ilk çeyreğinde başlayacağı belirtilirken, toplantıda seçilen projelerin hayata geçirileceği ve seçilemeyen girişimcilerin fikirlerini geliştirme veya yeni iş fikirleri için destek alacakları vurgulandı.

MÜSİAD Gümüşhane Başkanı Abdulbaki Kara, toplantıda yaptığı açıklamada, "Her zaman üretim, yatırım ve istihdamın olduğu bir şehir olan Gümüşhane'nin TKDK finansmanına erişim kazandığını ve bundan dolayı bugünü milat olarak gördüğünü" ifade etti. Kara, Gümüşhane'nin turizm potansiyelinden de bahsederek, Trabzon örneğini alarak sürdürülebilir ve özgün proje politikalarıyla başaracaklarına inandığını belirtti.

Toplantıda ayrıca Proje Danışmanı Alkan Yener, "IPARD-III" programının kapsamlarını Gümüşhaneli girişimcilere aktardı ve coğrafi ve iklim şartlarına uygun projeleri vurgulayarak kentte bulunan girişimcilere bilgi verdi. Özellikle kent sınırları içinde uygun olan kırsal turizm, süt ve süt ürünleri, yenilenebilir enerji ve su ürünleri yetiştiriciliği gibi başlıklara odaklanılarak fırsatlar paylaşıldı.

Haber: Zeynep KAYA

Kaynak: Kuşakkaya Gazetesi
Yorumlar (1)
hüseyin taştan 6 ay önce
ihale şartları kolaylaştırılmadan ne yapılırsa boşunadır
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52