banner333

banner309

İdris Ünal: Gümüşhane Pahalı Değil

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası 1. Grup Başkanı İdris Ünal, Gümüşhane’yi pahalı gösterenlere karşı savaş açtı.

İş Dünyası 01.02.2019, 09:00 01.02.2019, 09:27
İdris Ünal: Gümüşhane Pahalı Değil
banner400

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası 1. Grup Başkanı İdris Ünal, Gümüşhane’yi pahalı gösterenlere karşı savaş açtı.

Gümüşhane için önemli dezavantaj oluşturan ön yargıyı kırmak için anketler hazırladıklarının altını çizen Başkan Ünal, “Anket sonuçları bizi haklı çıkarttı” dedi.

Ünal, ziyaretçilerin bu olguya nasıl vardıklarını anlamadıklarını dile getirerek, piyasayı araştırmadan, koşulları değerlendirmeden yapılan açıklamaları doğru bulmadığını vurguladı.

Gümüşhane’de sanayici değil ‘tüketici’ kimliği ile ön plana çıktığının altını çizen Ünal, yapılan açıklamaların yersiz olduğunu belirtti. Ünal, Gümüşhane’ye pahalı yakıştırmasının esnaf ve sanatkara vurulan en büyük darbe olduğunu belirterek, konuya dikkat çekti.   

“İlimiz üretici değildir. Dolayısıyla fabrika satış mağaza fiyatları ile bizim satış fiyatlarımızı değerlendirmek son derece yanlıştır” diyen İdrisÜnal, bunun yanı sıra sebze ve kira ücretlerinin aynı kategoride değerlendirildiğini söyledi.

Başkan Ünal, konuşmasına şöyle devam etti.

“Üretimin olmadığı yerde marka gruplar ön plana çıkıyor. Marka gruplarını olduğu yerde ise fiyat seçeneğiniz yoktur. Bu Türkiye’nin her yerinde böyledir.  Gümüşhane’ye bunu mal etmek son derece yanlıştır.

ÇÖZÜM PAYLAŞMAKTIR

Biz bu algıyı yıkmak istiyoruz. Oda olarka sürekli çözüm üretiyoruz. Tüketici ile satıcıyı buluşturmak istiyoruz.  Sorunlara dikkat çekerek asgari noktada çözüm bulmaya çalışıyoruz.

Birde tüketicilerden empati yapmalarını istiyorum. Yani siz Gümüşhane pahalı derken, pahalılığı düşürmek için üretim yapıyormusunuz?, üretim yapmayı düşünüyormusunuz? diye sorularıma cevap arıyorum. Hayır cevabı aldığımda ise üzülüyorum.

O zaman sizler Gümüşhane’yi pahalı diye damgalamayın. Üretime katkı sağlayın, rekabet edelim.

PROJE ÜRETELİM

Bir yandan bu sorunla uğraşırken, diğer taraftan da radikal çözümler arıyorum. Sektör enflasyonundandan yanayım. Bir caddede mobilyacılar varken diğer caddelerde iletişim veya konfeksiyon veya yiyecek içicek sektörleri olsun istiyorum.

BELEDİYEDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Bunun için şehir merkezi dışında uygun gördüğümüz alanda mobilyacılar sektörünü buluşturmak istiyorum. Mobilya sektörünün bir arada olacağı katlı dükkanlar düşünüyorum. Ancak bunu yapabilmek için belediyeni desteğine ihtiyacımız var. Belediyeden çalışmalarımız için destek görürsek başarısız olma şansımız yoktur.

Yeterki bizden rant kazanmayı düşünmesinler. Derdimiz Gümüşhane olsun.

Şenol YOLCU

Yorumlar (3)
Misafir 5 yıl önce
algı değil gerçek. mecbur olmasa insanlar bu şehirde 1 dk durmaz bu kadar pahalılıkta yaşayan ülkenin her yerinde yaşar
Memur 5 yıl önce
Bu anketi her hale sadece kendiniz doldurdunuz. Kargo firmalarına gidin sorun internet üzerinden alışverişte gümüşhanenin durumunu ogrenin. Dışarıdan gelen memurları para kapısı goren ilgisiz saygısız esnaftan herkez aikayetci.
Cihan 5 yıl önce
Arkadaşlar bunu bizim dostlarımız yapiyo
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59