banner333

banner309

Gümüşhane’de 30 firma yatırım için başvuruda bulundu

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Başbakan Binali Yıldırım’ın Eylül ayı içerisinde açıkladığı Cazibe Merkezi programı sonrası Gümüşhane’de merkez ve ilçelerinde yatırım yapmak isteyen 30 firmanın başvuruda bulunduğunu söyledi.

İş Dünyası 26.01.2017, 20:37 27.01.2017, 08:52
Gümüşhane’de 30 firma yatırım için başvuruda bulundu
banner400

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Başbakan Binali Yıldırım’ın Eylül ayı içerisinde açıkladığı Cazibe Merkezi programı sonrası Gümüşhane’de merkez ve ilçelerinde yatırım yapmak isteyen 30 firmanın başvuruda bulunduğunu söyledi.

Cazibe merkezleri kapsamında 23 ilin bulunduğunu hatırlatan Vali Memiş, “Bu 23 ilden bir tanesi de Gümüşhane’dir. Bizim dahil olduğumuz Erzurum merkezli Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane illeri vardır” dedi.

“YILDA 1 MİLYAR LİRA”

Hükümetin açıkladığı teşvik programında ve ekonomik kalkınma modelinde 23 il için 2017 yılında 1 milyar lira para harcanacağını açıklayan Vali Memiş, şöyle devam etti: “Toplam bütçe ise 67 milyar liradır. Dolayısıyla Gümüşhane olarak biz bundan pay almak derdindeyiz. Organize Sanayi Bölgemizi ve diğer alanlarımızı sürekli gündemde tutmak istiyoruz. Biz yetkili arkadaşlarımızla bu konuyu konuşuyor, her hafta toplantı yapıyoruz.”

“HER TÜRLÜ KOLAYLIK SAĞLANACAK”

Gümüşhane için Kalkınma Bakanlığına 30 firmanın başvuruda bulunduğu bilgisini veren Vali Memiş, “Bu 30 firmanın hangi sektörlerde olduğu listesi çıkarılacak. Bu 30 firma Gümüşhane’ye gelip yatırım yapmak istiyorlar. Bunların içerisinde çok büyük, bunların içerisinde çok doğru işletmeler var. Hangi sektörlerde yatırım yapacaklarını tespit edip, firmalarımıza gerekli her türlü kolaylıklar gösterilecektir” diye konuştu.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ HAZIR

Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırım yapacak firmalar için hazır olduğunu vurgulayan Vali Memiş, şöyle devam etti: “Başvuracak, yatırım yapacak firmalarımıza Organize Sanayi Bölgesi yetmezse kendilerine yeni alanlar da bulmaya hazırız. Bu konuda arkadaşlarımız çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. İlimizi ekonomik, sosyal ve kültürel yönden kalkındıracak, ilimize katma değer sağlayacak, istihdam yaratacak olan tüm firmalara kapılarımız sonuna kadar açıktır.”

TÜRKİYE’NİN DÖRDÜNCÜ İHTİSAS OSB’Sİ KELKİT’TE KURULUYOR

Kelkit ilçesinde Türkiye’nin dördüncü ihtisas organize sanayi bölgesini kurmak için çalışmaların hızla sürdüğünü kaydeden Gümüşhane Valisi Memiş, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti: “Hepimizin bildiği Banvit Firması Kelkit ilçemizde 500 büyükbaş hayvan için başvuruda bulundu. Ancak kendilerine, kendilerine ‘kusura bakmayız, yer yok’ dedik. Gerçekten yer yok. Kelkit ilçemize 250’nin üzerinde müracaat var. Mevcut yerimiz henüz ona müsait değil. Kelkit ilçemizdeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ancak karşılıyor. Kelkit’te Türkiye’nin dördüncü İhtisas OSB’si olacak. Özel İdaremizin yüzde 55 hissesi olacak, projeler hızla devam ediyor. Kelkit İhtisas OSB, benim başkanlığımda yürüyecek. Kelkit ilçemizde çok doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz.”

“ARAŞTIRMALARI YAPIYORUZ”

Vali Memiş, başvuruda bulunan 30 firma için araştırma yaptıklarını ifade ederek, “Şu anda 30 firmaya yetecek kadar alanımız OSB’de var. Eğer orası yetmezse başka alanlar üzerinde de çalışmalarımız sürüyor. Her hafta arkadaşlarımızla toplanarak değerlendirmeler yapıyoruz. Gümüşhane artık, her yönü ile bir cazibe merkezi haline gelecek. Organik tarım ve hayvancılık, madencilik ve turizm sektörlerinde çok önemli adımlar attı, atmaya da devam ediyor” diye konuştu.


Haber Kaynağı: Olay Gazetesi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48