banner333

banner309

Bir Solukta Gümüşhane Fotoğraf Sergisi Açılıyor

Eskişehir’de  sosyal ve kültürel yaşama katkı sağlayan Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği şimdi de “Bir Solukta Gümüşhane” isimli fotoğraf sergisi düzenliyor.

Gurbet 25.04.2019, 14:40 29.04.2019, 09:04
Bir Solukta Gümüşhane Fotoğraf Sergisi Açılıyor
banner400

Eskişehir’de  sosyal ve kültürel yaşama katkı sağlayan Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği şimdi de Bir Solukta Gümüşhane isimli fotoğraf sergisi düzenliyor.

Gümüşhaneliler Derneği ile Gümüşhane Üniversitesinin ortaklaşa düzenleyecekleri sergi  Espark AVM’de açılacak.

Sergi 26-27 ve 28 Nisan 2019 tarihlerinde üç gün sürecek şekilde planlandı.

Resmi açılışın 27 Nisan Cumartesi günü saat:14.30’da yapılacağını söyleyen Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Dernek Başkanı İrfan Ataman yaptığı açıklamada şunları söyledi:“Gümüşhanemiz Doğu Karadenizin son yıllardaki parlayan yıldızı ve turizmin yeni gözdesi olarak öne çıkmaktadır. Santa Harabeleri,Dünyaca ünlü Karaca Mağarası,Tomara şelalesi ilk aklımıza gelen tarihi ve doğal görülmeye değer yerlerimiz. Derneğimiz bu sergi ile adeta Gümüşhanemizi ve zengin kültürünü fotoğraflarla Eskişehir’e getiriyor.Tüm Eskişehirli komşularımızı,üyelerimizi Gümüşhanemizi görme fırsatı bulamayan dostlarımızı fotoğraf sergisine davet ediyorum. Bizlere bu imkânı sunan başta Gümüşhane Üniversitemizin kıymetli rektörü Prof.Dr.Halil İbrahim Zeybek Beye, yer tahsisinde bulunan Eskişehir ESPARK AVM yöneticilerine,Büyükşehir,Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyelerimize yönetim kurulumuz adına şükranlarımı sunuyorum. ”dedi.

Eskişehirde iki kentin orta yerinden geçen Porsuk ile Harşit çaylarının dostluğu adına faaliyetler yürüttüklerini bu iki kentin kardeşliğine bir halka daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan, doğduğumuz toprakların doğal güzelliklerini Eskişehirde sergilemek bir hayalimizdi şimdi gerçekleşmiş olmasından çok mutlu olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

26-27 ve 28 Nisan tarihlerinde üç gün Eskişehirli sanatseverlerle buluşacak sergi; Gümüşhane’nin dört bir yanında gerçekleştirilen yoğun çalışmalar neticesinde sanatçıların çektiği fotoğraflar arasından titiz incelemeler sonucunda oluşturulan fotoğraf seçkisi, doğal güzellikleri, tarihi mekânları, altın kalpli yöre insanını ve daha nice eşsiz mirası içerisinde barındırıyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11