Türkiye’de En Çok İzlenen Türk Filmi

Gündem 03.06.2024, 16:12
Türkiye’de En Çok İzlenen Türk Filmi

Türk sineması, yeşilçam dönemiyle başlayan ve seneler içerisinde evrilerek modern sinemaya dönüşmüş oldukça köklü bir yapıdır. Bir çok yapıma ev sahipliği yapmış olan Türk Sineması; birçok dönemden geçmiş, yüzlerce usta ismi öne çıkarmıştır.

Türk filmleri arasında en çok izlenen yapım olarak karşımıza çıkan filmler serisi  ise, Hababam Sınıfı serisidir. Ertem Eğilmez’in yönetmenliğinde çekilen Hababam sınıfı seri halinde karşımıza çıkıyor.  İl filmin yayınlanması ile birlikte büyük bir gişe başarısı sağlayan Hababam Sınıfı, yurt dışında da oldukça yüksek gişeler elde etmiştir.

Türk Sinemasının Hababam sınıfı, halk tarafından çok sevilmiş nesiller boyunca izlenmeye devam etmiştir. Filmi bu kadar değerli kılan en temel özellik ise toplum sorunlarına değiniyor olmasıdır. Toplumcu gerçekcilik akımın da etkisinde kalan Hababam Sınıfı, hikayeyi komik bir şekilde işlerken Toplum sorunlarını ve kültürel gerçekleri yadsımamıştır.

Unutulmaz Karakterler ve Hikayesi ile Nesiller Boyu Hatırlanacak Bir Film: Hababam Sınıfı

Hababam Sınıfı, unutulmaz karakterleri ile gönüllerde taht kurmayı başarmıştır. İnek Şaban, Güdük Necmi, Hafize Ana, Damat Ferit  ve elbette Mahmut hoca gibi herkesce tanınan karakterler yaratılmıştır. Karakterlere can veren usta oyuncular ise; Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Tarık Akan ve Münir Özkul gibi isimlerdir.

Üzerinden neredeyse 50 yıl geçmiş olan Hababam Sınıfı, bugün bile büyük bir beğeniyle izlenmektedir. Çekildiği dönemin Nostaljik havası, kült haline gelmiş replikleri ve müzikleri, unutulmaz  sahneleriyle Türk Sineması’nın tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır.

İnternet ortamında da en çok izlenen filmlerden birisi olan Hababam sınıfı türk filmi izle kategorisinde en çok izlenen filmler arasındadır.  Bir grup liselinin özel bir lisede yaşadığı olaylar dizisi, Mahmut Hocası, Hafize Anası ve daha pek çok unutulmaz karakteriyle birlikte uzun yıllar rekorunu korumaktadır.

Bu başarılı çıkışın ardından ivme yakalayan Hababam sınıfı, devam filmlerini de beraberinde getirmektedir. Hababam Sınıfı Uyanıyor, Hababam Sınıfı Sınıfta kaldı, Hababam Sınıfı Tatilde gibi devam filmleri çekilmiştir. Bu filmler de ilk film kadar sevilmiş ve sahiplenilmiştir.

Modern sinema’da da Hababam Sınıfı uyarlamaları yapılsa da, 1975 yapımlı ilk film ve devam filmleri kadar etkili ve başarılı olamamıştır.

Türkiye’nin en çok izlenen Hababam Sınıfı filmini ücretsiz bir şekilde izleyebilmek için filmler.com gibi online film izleme platformlarının arama yerine Türk filmi izle yazarak ücretsiz bir şekilde izleyebilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27