banner333

banner309

Gümüşhane'de Engelli Bireyler Bir Günlüğüne Askerlik Görevini Yerine Getirdi

Gümüşhane'de, Engelliler Haftası kapsamında İl Jandarma Komutanlığı tarafından bir temsili askerlik töreni düzenlendi. Törende, engelli gençler bir günlüğüne askerlik görevini yerine getirmenin heyecanını yaşadı.

Gündem 17.05.2024, 00:26
Gümüşhane'de Engelli Bireyler Bir Günlüğüne Askerlik Görevini Yerine Getirdi
banner400

Gümüşhane’de Engelliler haftası kapsamında il jandarma komutanlığının düzenlediği temsili askerlik töreni gerçekleştirildi. Yapılan etkinlikte bir günlüğüne engelli bireyler kutsal görevini yerine getirdi.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştiren programda gün boyu komutanlarından yanaşık düzen eğitimi, tören yürüyüşü eğitimi, asker selamı eğitimleri alan gençler silahları ve mayın arama köpeklerini izledi. Eğitimin ardından gençlerin ailelerinin de katılımı ile düzenlenen yemin töreni ise yağmur nedeniyle kapalı salonda gerçekleştirildi.

Türkiye cumhuriyetinin şerefli neferleri sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz diyerek sözlerine başlayan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Serhat Demiral, “Şunu belirtmek isteriz ki yaşama sevincinize sığmanız içinizde bu ateşi kaybetmemeniz ve hayata tutunduğunuz andan gösterdiğiniz azim ve özveri ile hepinize örnek teşkil ediyoruz. Gönülden inanıyoruz ki ihtiyaç duyduğunuz anda her vatan evladı gibi sizlerde vatana hizmet için, hizmeti yerine getirmekten ve canımızı seve seve feda etmekten imtina edeceksiniz ” İfadelerini kullandı.

Engelli bireylerin heyecan ve mutluluklarının ömür boyu devam etmesini dileyen Demiral, yolunuz ve bahtınız açık olsun diyerek konuşmasını tamamladı.

Törende Türk bayrağının ve silahların olduğu masaya ellerini koyarak yemin eden Berkan Sarı, Savaş Başdemir, Doğan Demirtaş, Emirhan Devran, Ömürhan Kaya, Emirhan Altuntaş’a terhis belgelerini ise Vali Alper Tanrısever teslim etti.

Törenin ardından duygularını paylaşan asker babası Halil İbrahim Sarı, “Çok güzel şeyler gördük. İlgi ve alaka çok büyüktü. Askerimiz, Mehmetçiğimiz silahları inceledi, nöbet tuttu, yemin etti. Çok güzel oldu Mehmetçiğimiz adına ve bizim adımıza. Benden daha iyi asker oldu oğlum. Daha sıcakkanlı, daha özverili, daha güzel bir askerlik yaptı” diye konuştu.

Bir günlüğüne asker olup jandarma üniforması giyerek nöbet tutan Berkan Sarı ise, "Bugün çok güzel geçti. Nöbet tuttum, silahları inceledim. Köpekleri baktım. Çok güzel geçti” ifadelerini kullandı.

Haber: Zeynep Yılmaz- 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27