banner333

banner309

Gümüşhane'de Ajans Muhabirleri Öğrencilerle Buluştu

Gümüşhane Üniversitesi'nde düzenlenen "Açık Mikrofon" programında ajans muhabirleri, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı ve merak edilen soruları yanıtladı.

Gündem 16.05.2024, 10:56
Gümüşhane'de Ajans Muhabirleri Öğrencilerle Buluştu
banner400

ÜniAK tarafından Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen programda İhlas Anadolu Ajansı (İHA) Gümüşhane muhabiri Uğur Aydın, Anadolu Ajansı (AA) Gümüşhane İl Temsilcisi Sinan Uçar ve Gümüşkoza Gazetesi, Sabah Gazetesi ve Demirören Haber Ajansı (DHA) Gümüşhane Muhabiri Selda Fırat konuşmacı olarak yer aldı. Programı ÜniAK Başkanı Arda Kılıç modere etti.

Gazeteciler kendilerini tanıtarak programa başladılar. Daha sonra soru- cevap bölümüne geçildi. Bir öğrencinin "Gazetecilikte alaylı mı daha başarılı, mektepli mi?" sorusuna Selda Fırat şu şekilde cevap verdi: "Alaylı da olsanız mektepli de olsanız ikisinde de gazeteci olabilirsiniz. Yani alaylı mı daha başarılı mektepli mi sorusuna şöyle cevap verebilirim. Mekteplerde bir şey öğretilmediğine düşünüyorum. Ben üniversiteden mezun olduğumda elime diploma verdiler ama her şeyi sektörden öğrendim. Bence o yüzden alaylı olmak daha avantajlı."

Başka bir öğrencinin "Nitelikli gazeteci olarak yetişmek için ne yapmalıyız?" sorusuna Uğur Aydın ise şu cevabı verdi: "Biz hala yolun başındayız. Ben Kocaeli’nde çalıştım. Samsun’dan Artvin’e kadar birçok yerde de çalıştım. Halen yolun başında olduğumu düşünüyorum. Karşılaştığımız her haber bizim için farklı nitelikler barındırıyor. O yüzden yolun başında olduğumu düşünerek hareket etmek ve yaşamak mesleği daha olgun yapmamızı sağlıyor. Nitelikli gazeteci olabilmek için gündemi iyi takip etmek gerekiyor. Çok meraklı olmak gerekiyor ve bir gazeteci çok okuması gerekiyor."

Bir öğrencinin "Bir gazeteci olarak tehdit aldınız mı?" sorusuna Sinan Uçar da şu şekilde cevap verdi: "Tehdit aldığımda bu meslekte doğru iş yaptığımı anlıyorum. Çünkü bir yerde insan çok seviliyorsa onda sıkıntı vardır. Bir yerde eleştiri, tehdit aldıysa doğru yolda olduğumu anlıyorum. Genellikle tehdit aldığım kişilerden sonrasında çok iyi anlaşıyorum çünkü benim işim insan analizi yapmak. Ben korktum yapamam demek yok. Arkamda ajans ve patronum varsa hiçbir sorun yok."

Program, gazetecilere katılım belgesi verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27