banner333

banner309

"Bilgililer Yetkisiz, Yetkililer İlgisiz!"

Gümüşhane Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (TÜHAK) genel başkanı Eyyüp Demirel’in Gümüşhane-Trabzon arası minibüs seferlerine yapılan yüzde 25’lik zammın usul açısından hatalı ve geçersiz olduğu iddiasına Gümüşhane Kamyoncular Otomobilciler ve Şoförler odası başkanı Ekrem Sarı cevap verdi.

Gündem 24.01.2024, 13:17
"Bilgililer Yetkisiz, Yetkililer İlgisiz!"
banner400

Demirel’in konudan uzak olduğunu ve tamamen kamuoyunda gündem yaratmak için böyle bir iddiada bulunduğunu söyleyen Sarı, TÜHAK dernek başkanını konuyu araştırmaya davet etti.

Konu hakkında açıklama yapma gereği duyduğunu belirten Başkan Sarı, ‘’ bizler 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanununun 62. Maddesine göre fiyat tarifesi hazırlarız. Bu süreçte çok hassas davranmaktayız, üyelerimiz tek tek dilekçelerle odamıza başvurularını yaparlar, bizlerde kooperatif yönetimi ile toplanır yıllık bazda Gümüşhane – Trabzon ve Trabzon –Gümüşhane arasında giden araç sayısını, ortalama yolcu sayısını, çalışılan personel sayısını, araç giderlerini tek tek irdeleyerek fiyatı belirleriz.  Belirlenen fiyat Gümüşhane Şoförler Odasının Yönetim Kurulunun onayına sunulur, onaydan geçen fiyat tarifesi Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğine gönderilir. Birlik yönetim kuruluna sunulur ve yönetim kurulundan onay veya ret verilir. Ret alan tarife gerekçesi belirtilir ve süreç böyle devam eder bu sistemde böyle devam eder” diye konuştu.

Gümüşvadi Kooperatifinin Şehrin bir markası olduğunu, kooperatifçilikte simge haline geldiğini ve kooperatif iç tüzüğü ile kendine özgü kuralları olup kurumsal bir kimlik kazandığını söyleyen Sarı,  Gümüşvadi Kooperatifinin isminin bu şekilde anılmasından kendileri kadar kooperatif yönetiminin de rahatsız olduğunu söyledi.

Kooperatif yönetimi konu ile ilgili hassas oldukları için alınan fiyat tarifesini birde Ulaştırma Bakanlığına onaylatıldığına dikkat çeken Sarı, “Kooperatifler adına alınan fiyat tarifeleri ancak ve ancak araçlar Şahıs üzerine değil kooperatifin üzerine olması durumunda geçerli olur. Bir kişi aynı anda hem Ticaret odasına hem de Esnaf odalarına kayıt olamazlar” dedi.

Diğer yandan önceki günlerde Gerek sosyal medya gerekse Yerel gazetelerde Gümüşhane halkının Trabzon terminalinde karşılaştığı sorunlarla ilgili çıkan haberlere de Cevap veren Başkan Sarı, “Gümüşhane’mizin en büyük sorunu aslında istişare sorunudur. Trabzon’un yeni terminalinin kullanıma açılmasından sonra Gümüşvadi Kooperatifi terminalin en değerli yerinde yazıhane almış durumdadır. Alınan yer konum itibari ile terminal dışında kaldığı için inşaat ve çevre düzenlemesi devam etmektedir. Konu ile ilgili Trabzon belediyesi yetkilileri çevre düzenlemesini en yakın zamanda bitirileceğinin sözünü verdiler. İnşallah yakın zamanda şuan ki alan da Gümüşvadi Kooperatifi olarak daha iyi bir hizmet verecek bir alana sahip olacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:09
Güneş 04:56
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:41
Yatsı 21:20