banner333

banner309

Yangın Merdiveni

İnsanların hayatında oldukça büyük bir risk oluşturan yangınlar karşısında yangın merdiveni oldukça önemli bir yer tutar.

Güncel 25.01.2021, 16:13
Yangın Merdiveni
banner400

İnsanların hayatında oldukça büyük bir risk oluşturan yangınlar karşısında oldukça önemli bir yer tutar. Olası bir kötü senaryo durumunda kısa sürede kaçış için belki de tek yol yangın merdivenleri olacaktır. Durum böyle iken ve insan hayatında bu kadar hayati öneme sahipken konutların inşasında bu konunun üzerinde durulması gerekmektedir. Yangın merdiveni projesini gerçekleştirecek firmaların gereken yönetmeliklere uygunluğu denetlenmeli ve iyi seçilmeli bu firmaların bünyesinde çalışan ekiplerin gerekli sertifika eğitimi almış olmaları incelenmelidir. Aksi durumlar da ortaya çıkacak felaketler oldukça olumsuz sonuçlar doğurabilir ve altından kalkılması güç sorumluluklar yükleyebilir.

Yangın merdiveni inşasında kullanılan malzemeler iyi seçilmeli yangına karşı sağlamlığı göz ününde bulundurulmalıdır. Yangın karşısında duramayan merdivenler yapmanın kendimizi kandırmaktan başka bir işe yaramayacağı aşikardır. Yangın merdiveni projesi yaptırılacak firma seçilirken ince eleyip sık dokunmalı öncelik insan güvenliği insan hayatı ve mutluluğu olmalıdır. İstenilen fiyatın ikinci plana atılmaması yapılan yapıların para odaklı insan sağlığını hiçe sayarak oluşturulduğu gerçeğini ortaya çıkarır. Böyle bir oluşum içerisinde de zaten kimse bulunmak istemez herhalde.

Türkiye nüfusunun büyük bir kısmının yaşadığı Asya ile Avrupa'ya köprü olmasıyla övündüğümüz bütün dış güçlerin kıskançlıkla baktığı İstanbul'da da yangın oldukça büyük bir tehdit oluşturmaktadır.

Ülkemizde her geçen gün gelişen ekonomiye paralel olarak ivme kazanan inşaat sektörü en büyük işlevini İstanbul'da gerçekleştirmektedir. Gözümüzün ulaşamadığı yükseklikte yapılar inşa edilmekte insan yaşamı ve mutluluğu için yaşam siteleri oluşturulmaktadır. Tüm bu oluşumlar da insanların hayatını olumsuz etkileyecek afetler arasında bulunan yangından korunmanın gerekliliği herkes tarafından bilinmektedir. Olası bir yangında insanların kısa sürede tahliye edilmesi için İstanbul'da yangın merdiveni oldukça zorunlu ve gereklidir. Aşırı insan yoğunluğunun bulunduğu şehirde başka türlü yangından korunmak neredeyse imkansızdır. İnsanlar bu konuda bilinçlendirilmeli ve olası afet durumunda nasıl davranmaları gerektiği kısa sürede nasıl tahliye edilmeleri gerektiği ve yangın merdivenleri buradaki önemi insanlara anlatılmalıdır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09