banner333

banner309

Yangın Merdiveni

Yangın merdiveni hizmet detayları: Hayatımızı idame ettirdiğimiz ömrümüzün büyük bir kısmının geçtiği şehir dokusu içerisinde insan hayatını olumsuz etkileyen afetlerden olan yangınla mücadele oldukça önemlidir.

Güncel 25.01.2021, 16:08
Yangın Merdiveni
banner400

hizmet detayları: Hayatımızı idame ettirdiğimiz ömrümüzün büyük bir kısmının geçtiği şehir dokusu içerisinde insan hayatını olumsuz etkileyen afetlerden olan yangınla mücadele oldukça önemlidir. Eski dönemlerden günümüze süregelen yangınla mücadele eski günlere nazaran yapıların oluşumunda kullanılan malzemelerin gelişmesiyle değişime uğramıştır. Büyük yangınlar tarihten beri gelişmekte olan şehirler ve bu şehirlerin en önemli öznesi olan insanların en büyük tehdidi olmuştur.

Hayatı olumsuz etkileyen bu tehdit karşısında insanlar çözüm arayışı içerisine girmiş ve her geçen gün gelişen teknolojiyle çeşitli çözümler geliştirmiştir. Eski dönemlerde insanlar yangının çıkış sebebini araştırmak ve bunun için çözüm geliştirmek yerine yangının yayılmasını önlemek amacıyla çalışmalar geliştirmişlerdir. Ortaya çıkan büyük yangınlar karşısında kanuni düzenlemeler yapılıp yapılarda kullanılan malzemelere kısıtlamaya gidilmiştir. Fakat bunlar da çözüm olmayınca tüm bu tecrübelerden faydalanılarak 20. yy a gelindiğinde yangınla mücadele tekrar değişime uğramıştır.

Ortaya çıkacak yangınlara erken müdahale sistemleri geliştirilmeye çalışılmış ve yapıların içindeki insanların erken tahliyesi için yöntemler ortaya koyulmuştur. Yangından kısa sürede kaçış yollarının aranması özellikle yüksek yapıların oluşmasıyla paralel olarak artmıştır. Olası yangında yüksek binalardan kaçış zorlukları insanları farklı arayışlara yönlendirmiştir. Ve tüm bunlar karşısında yangından korunmanın ve içinde bulunulan binadan kısa sürede tahliye edilmenin en kısa yolu olarak yangın merdivenleri geliştirilmiştir.

Büyükşehir belediyeleri tarafından bulundurulması zorunlu hale getirilen yangın merdivenleri yapıların tercih edilmesinde önemli bir paya sahiptir. Günümüz İstanbul'unda yangın merdiveni yeni yapılan yapılarda büyük oranda bulundurulmakta eskilerine ise eklenmektedir. Yangınların nereden ve nasıl geleceğini bilemeyeceğimize göre önlem almamız gerektiği aşikardır. Ve bu önlemler arasında en etkilisi ve tehlikeyi minimize eden yangın merdivenlerine olan önem her geçen gün artacaktır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45