banner333

banner309

Yangın Merdiveni

Tüm çok katlı bina ve yapılarda oluşturulması zorunlu olan yangın merdivenleri kesinlikle sokakla ilişik olarak oluşturulmalıdır.

Güncel 25.01.2021, 16:03
Yangın Merdiveni
banner400

Tüm çok katlı bina ve yapılarda oluşturulması zorunlu olan yangın merdivenleri kesinlikle sokakla ilişik olarak oluşturulmalıdır. İnsan yaşamı için son derece ciddi önem arz eden söz konusu merdiven çeşitlerinin kullanımı ikamet edilen bina ya da yapıların özelliklerine uygun olarak konumlandırılmadır.  Dengelenmiş merdiven olarak da adlandırıla bilinen sözü edilen çeşitleri özellikle toplu kullanım alanları olarak bilinen okul hastane otel gibi yapılarda kullanılmalıdır. Bunların haricinde tek katlı iş yerleri veya ofislerde de kullanılabilen merdiven çeşitleri; afet esnasındaki güvenliklerde oldukça büyük öneme sahiptirler.

Gelişen kentleşme ile birlikte artış gösteren çok katlı yapılarda ikametler için gerekli tutulan yangın merdivenleri yapıların konumuna ve yapılarda bulunan kişi sayısına göre düzenlenmektedir. Örneğin; birçok katlı yapıda 500'den fazla kişinin ikamet etmesi durumunda en az üç tane bulundurulmalıdır. Yangın esnasında önemli bir kaçış alanı olarak tasarlanan yangın merdivenleri yanmaz malzemelerinin yanı sıra korozyona karşı gösterdiği dayanıklılık açısından da tercih edilmektedirler. Doğa ve insan yaşamı dostu olarak tasarlanan söz konusu merdivenlerin statik hesabı projeler ile mühendisler tarafından hesaplanmaktadır.

Aynı zamanda; çatı üzerine kadar olmak üzere geniş bir alana da konumlandırılan söz konusu merdivenler acil durumlarda yaşam kurtarıcı özelliklere sahip olarak da tasarlanmışlardır. Kullanımı yasalar ile de desteklenmiş olan söz konusu merdivenler güvenilir firma aracılığıyla yapılandırılmalıdır.  Yangın başta olmak üzere bina tahliyesini gerektiren durumlarda da kullanım alanlarına sahip olan söz konusu merdivenler hem ekonomik hem de kullanışlı özellikleriyle de tercih nedeni olabilmektedir. Kişi güvenliği için önemli yere sahip olan söz konusu merdivenlerin kullanımı özellikle toplu konaklama sağlanan alanlarda hayati öneme sahiptir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45