banner333

banner309

Tesbih Çiçeği Hakkında Bilgiler

Güncel 31.03.2021, 16:35
Tesbih Çiçeği Hakkında Bilgiler
banner400

Özellikle kışın, iç mekanlarda doğa temasını sürdürmenin güzel bir yöntemi vardır, bu yöntem tabi ki de ev bitkilerine bakmaktır. Bitkiler evi arındırır ve size yeni bir hayat verir. Bunun nedeni, gün içinde soluduğumuz havada bulunan kirletici gazları emmeleridir. Bitkilerle dolu bir eve bakmak çok daha hoştur ve daha sıcak bir ortam oluşur. Tesbih çiçeği de evinizde sıcak havayı oluşturacak size huzur verecek bir çiçektir. Tesbih bitkisi sarkan bir bitki olması ve az bakım gerektirmesi nedeniyle dekorasyon için kullanılan en güzel çiçeklerden biridir. Tesbih çiçeği yemek masasının üzerinde veya mutfağın bir köşesinde asılı duran vazoların içine yerleştirebilirsiniz hatta yatak odasına koyup bir renk dokunuşu bile getirebilirsiniz.

Birazda tesbih çiçeğinin özelliklerden bahsedelim. Bilimsel adı Senecio rowleyanus olan Tespih çiçeği, tesbih boncuklarına veya kolyenin incilerine benzeyen çok sayıda sarkık dallardan oluşan etli bir bitkidir. Tesbih çiçeği, Afrika'ya özgü Asteraceae familyasına ait, Akdeniz'in tüm bölgelerinde yaygın olan bir bitki türüdür. Ilıman bir iklime sahip olan her yerde yetiştirilmektedir. Gövdelerin tüm yüzeyi, yaklaşık 6 cm çapında küçük küresel ve sulu kürelerle kaplıdır.

Tesbih Çiçeğinin Bakımı

Tespih bitkisini yetiştirmek oldukça basittir ve size büyük bir rahatlama hissi veririr. Tesbih bitkisi, özellikle don olan yerlerde kış aylarında evin içinde bakılmalıdır. Şimdi sizlere Tesbih çiçeği bakımı hakkında püf noktaları vereceğiz.

Sulama

Tesbih çiçeği etli bir bitkidir ve kalın yapraklarında su depolayabilir. Toprak neredeyse kuruyana kadar su dökülmesine gerek yoktur. Kışın sulama yapmanız gerekli değildir.

Yer

Tam veya kısmen güneşli yerler veya doğrudan pencerenin arkasındaki güneşli olmayan yerler idealdir.

Gübrelemek

Satın alma veya saksı değiştirme yapıldıktan sonra gübrelemenize gerek yoktur. Daha sonra, Nisan’dan Eylül’e kadar sıvı gübre ile 4 ile 8 haftalık uygulama yeterlidir.

Sıcaklık

Tesbih bitkisi kısmi gölgede, parlak ve güneşli olmalıdır. Yazı dışarıda geçirebilir. Kışın, dona dayanamayacağı için eve oda sıcaklığında bir yere almalısınız.

Çiçekler hakkında bir çok ipucunun ve önerilerinin bulunduğu www.ciceklerce.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Bu sayede çiçeklerin bakımları hakkında detaylı bilgiye ulaşıp doğru bakım ile çiçeklerinizi sağlığını koruyabilirsiniz. Doğa ile mutlu günler geçirmeniz dileği ile...

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45