banner333

banner309

SEO Seçimi

Bir SEO ajansı ile çalışmayı düşünüyorsanız ne kadar çabuk harekete geçerseniz o kadar iyi olur.

Güncel 06.01.2022, 11:26
SEO Seçimi
banner400

Bir SEO ajansı ile çalışmayı düşünüyorsanız ne kadar çabuk harekete geçerseniz o kadar iyi olur. SEO ile çalışmaya başlamak için en uygun zaman bir siteyi yeniden tasarlamayı veya yeni bir siteyi devreye sokmayı düşündüğünüz zamandır. Bu şekilde SEO’nuz ve siz, daha en başından sitenizin, arama motorlarına uygun bir şekilde tasarlanmasını sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte iyi bir SEO, mevcut bir siteyi de iyileştirmeye yardımcı olabilir.

  1. Önerilen değişiklikleri uygulama konusunda kararlı olun. SEO tarafından önerilen değişikliklerin yapılması zaman ve çaba gerektirir. Bu değişiklikleri yapmaya zaman ayırmayacaksanız bir uzmanla çalışmanıza değmez.
  2. Potansiyel SEO Ajansınızla görüşme yapın. SEO’ya yöneltebileceğiniz bazı yararlı sorular şunlardır:
    • Önceki çalışmalarınızdan örnekler gösterebilir ve başarı öykülerinizden bazılarını bizimle paylaşır mısınız?
    • Google Web Yöneticisi Yönergeleri’ne uyuyor musunuz?
    • Organik aramaya ek olarak çevrimiçi pazarlama hizmetleri veya önerisi sunuyor musunuz?
    • Ne kadar zamanda, nasıl sonuçlar bekliyorsunuz? Başarınızı nasıl ölçüyorsunuz?
    • Sektörümüzdeki deneyiminiz nedir?
    • Ülkemizdeki/şehrimizdeki deneyiminiz nedir?
    • Uluslararası siteler hazırlama konusunda deneyiminiz nedir?
    • En önemli SEO teknikleriniz nelerdir?
    • Ne kadar zamandır bu işle ilgileniyorsunuz?
    • Sizinle nasıl iletişim kurabilirim? Sitemizde yaptığınız değişikliklerin tümünü bizimle paylaşıp önerileriniz hakkında nedenleriyle birlikte bize ayrıntılı bilgi verecek misiniz?
    • SEO’nun sizinle ve işletmenizle ilgilenip ilgilenmediğine bakın. İlgilenmiyorsa, ilgilenen birini bulun. SEO’nuz aşağıdakilere benzer sorular sormalıdır:
      • İşletmenizi veya hizmetinizi müşteriler için benzersiz ve değerli kılan nedir?
      • Müşterileriniz kimler?
      • İşletmeniz nasıl para kazanıyor ve arama sonuçları nasıl yardımcı olabilir?
      • Başka hangi reklam kanallarını kullanıyorsunuz?
      • Rakipleriniz kimler?
  3. SEO’nuzun profesyonel referanslarını kontrol edin. Önceki müşterilerine bu SEO’nun faydalı bir hizmet sağlayıp sağlamadığını, birlikte çalışılması kolay bir insan olup olmadığını ve olumlu sonuçlar elde edip etmediğini sorun.
  4. Sitenizi hem teknik anlamda hem de arama açısından denetlemesini isteyin. Böylece neyin neden yapılması gerektiğini düşündüğünü ve beklenmesi gereken sonucun ne olduğunu öğrenebilirsiniz. Muhtemelen bunun için ödeme yapmanız gerekir. Büyük ihtimalle Search Console’da SEO’ya sitenize salt okuma erişimi de vermeniz gerekir. (Bu aşamada yazma erişimi vermeyin.) Potansiyel SEO’nuz nelerin iyileştirilebileceğiyle ve yapılması gerekenlerle ilgili gerçekçi tahminlerde bulunabilmelidir. Yapacağı değişikliklerin sizi arama sonuçlarında birinci sıraya oturtacağını garanti ediyorsa başka birini bulun.
  5. Bir uzmanla çalışmak isteyip istemediğinize karar verin.

SEO Nasıl Yapılır?

SEO, genellikle ‘Yerinde SEO’ ve ‘Site Dışı SEO’ olarak gruplandırılmış teknik ve yaratıcı etkinlikleri içerir. Bu terminoloji oldukça eskidir, ancak bir web sitesinde ve bir web sitesinden uzakta uygulanabilecek uygulamaları böldüğü için anlamakta fayda vardır.

Bu faaliyetler, genellikle birden fazla bireyin uzmanlıklarını gerektirir; çünkü bunları yüksek düzeyde yürütmek için gereken beceriler oldukça farklıdır – ancak öğrenilebilirler. Diğer seçenek ise, gerekli alanlarda yardımcı olmak için profesyonel bir SEO ajansı veya SEO danışmanı kiralamaktır.

Google’ın algoritması

Bu arama sonuçlarının sıralaması Google’ın algoritmasına göre belirlenir. Her ne kadar Google’ın algoritması gizli kalsa da, SEO’daki yılların deneyimi önemli faktörler hakkında oldukça iyi bir fikir verdi. Bize göre, Google’ın algoritmasındaki faktörler iki kategoriye ayrılabilir:

Sayfa içi SEO

Web sitenizin sıralamasına kısmen sayfa faktörleri tarafından karar verilir. Sayfadaki SEO faktörleri, gerçek web sitenizden etkileyebileceğiniz şeylerdir. Bu faktörler teknik yönleri (örneğin, kodunuzun kalitesi ve site hızını) ve web sitenizin yapısı veya web sitenizdeki kopyanın kalitesi gibi içeriğe ilişkin yönleri içerir. Bunların hepsi sayfadaki SEO faktörleri için çok önemlidir.

Sayfa dışı SEO

Sayfadaki SEO faktörlerine ek olarak, sayfa dışı SEO faktörleri vardır. Bu faktörler, diğer web sitelerinden, sosyal medyanın dikkatinden ve kendi web siteniz dışındaki diğer pazarlama faaliyetlerinden gelen bağlantıları içerir. Bu sayfa dışı SEO faktörlerini etkilemek oldukça zor olabilir. Bu sayfa dışı faktörlerin en önemlisi, sitenizi gösteren bağlantıların sayısı ve kalitesidir. Web sitenize bağlanan kalite ve alakalı siteler ne kadar yüksek olursa Google’daki konumunuz o kadar yüksek olur.

    • Gölge alan adlarına sahipse
    • Köprü sayfalar üzerine diğer müşterilerine ait bağlantıları koyuyorsa
    • Adres çubuğundaki anahtar kelimeleri satmayı teklif ediyorsa
    • Gerçek arama sonuçları ile arama sonucu sayfalarında görünen reklamları ayırt etmiyorsa
    • Sıralamayı, sadece herhangi bir şekilde zaten bulabileceğiniz anlaşılması güç, uzun anahtar kelime grupları üzerinde garanti ediyorsa
    • Birden çok takma ad veya sahte WHOIS bilgilerini kullanıyorsa
    • Trafiği “sahte” arama motorlarından, casus yazılım veya kötü amaçlı yazılımlardan alıyorsa
    • Google dizininden kaldırılmış veya Google’da listelenmeyen alan adlarına sahipse

Sonuç

SEO, web sitelerini Google’ın veya başka bir arama motorunun arama sonuçlarında yüksek bir konuma ulaştırmak için optimize etme uygulamasıdır. Ajans Bulut’ta, sitenizin her yönünü harika kılmaya odaklandığınız için bütüncül SEO’nun web sitenizi sıralamanın en iyi yolu olduğuna inanıyoruz. Herhangi bir SEO hilesi kullanmayın, çünkü sonuçta bunun sıralamada olumsuz sonuçları olacaktır. Bunun yerine, kullanıcılarınız göz önünde bulundurularak sürdürülebilir SEO uygulamaları yapın ve uzun vadede faydalanın.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11